Nuoret ja raikkaat: After Forest

Valoa tunnelin päässä.

After Forest. Kuva: Mika Rauhala

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

After Forest on progea, metalia ja rockia soinnissaan sekoitteleva viisimiehinen yhtye Vaasasta.

”Vaikutteita tulee kaikilta jäseniltämme niin laajalta skaalalta, että ykisttäisiä bändejä tai artisteja on turha lähteä listaamaan.”

Bändi perustettiin jo 2007, mutta kokoonpano on muuttunut sen jälkeen useita kertoja. Ihan alkuaikoina jammailtiin lähinnä Metallicaa ja satunnaisia rokkibiisejä. Aika pian rupesin kuitenkin tuomaan treenikselle myös omia riffejä, joita sitten myöhemmin After Forestina nauhoitettiinkin, laulaja-kitaristi Jukka Karppi taustoittaa ja jatkaa:

Itse asiassa Metallica toimi tosi isona vaikuttajana alussa; …And Justice For All oli suuri syy sille, että meidän musa alkoi mennä progressiivisempaan suuntaan. Nykyään vaikutteita tulee kaikilta jäseniltämme niin laajalta skaalalta, että yksittäisiä bändejä tai artisteja on turha lähteä sen enempää listaamaan.

Nykyisellä kokoonpanollaan After Forest on operoinut vuoden 2015 lopulta lähtien. Ryhmän taival on ollut osin erittäin traaginenkin.

Äänitämme parhaillaan levyä, jonka ensimmäisen osan (Act I, toim. huom.) julkaisimme jo 2015. Silloin nauhoitukset keskeytyivät ensin laitteiston takuurumbaan, ja lopulta silloisen rumpalimme, lisäkseni ainoan jäljellä olleen alkuperäisjäsenen Juha Tujusen tapaturmaiseen kuolemaan.

Uusi kiekko tulee olemaan kolmiosainen konseptialbumi, joka kertoo kuvitteellisen tarinan siitä, miten ihminen reagoisi omiin tekemisiinsä, kuten muovin ja öljyn käyttöön, jos käyttäjänä olisi sijastamme jokin muu, määrittelemätön eläin. Projektissa on mukana myös vaasalainen kuvataiteilija Laura Haapasalo, joka tulee tekemään tarinan pohjalta oman erillisen teoksensa.

Nuorissa ja raikkaissa After Forestilta kuullaan upouusi kappale nimeltään The Sun Turned Cold. Karppi kertoo:

The Sun Turned Cold on työn alla olevasta kokopitkästä irrallinen sinkkubiisi. Päätettiin tehdä tämä ennen albumin äänitysten käynnistämistä ihan, että saadaan jotain ulos pitkän tauon jälkeen. Itse levy tulee sisältämään Juhan rumpusovituksia, mutta tämä kappale on viimeinen, jonka kirjoittamiseen hän osallistui Juhan tekstipätkä päätyi tuonne biisin keskiosaan.

Nuoret ja raikkaat After Forest: The Sun Turned Cold

Vielä tiivistetysti: mitä After Forestin tulevaisuudessa siintää juuri nyt?

Tarkoitus olisi saada albumi valmiiksi kevään aikana ja päästä keikoille. Bändimme historia on ollut todella katkonainen ja nyt olisi ideana saada hommat viimein niin sanotusti rullaamaan. Aivan uusiakin demoja meille on kertynyt jo levyllisen verran, mutta niiden kanssa ei ole vielä mitään kiirettä.

After Forest on:

Jukka Karppi (laulu ja kitara)
Jesse Ikola (kitara)
Sami Selkäinaho (koskettimet)
Pasi Isomäki (basso)
Joel Kujanpää (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa vierailleisiin artisteihin ja yhtyeisiin pääsee tutustumaan täällä.

Jos tiedät, kuka artisti tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että vieläpä juuri sopivalla tavalla raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.