Nuoret ja raikkaat: Ajatusmyrsky

Musiikkilinjalta sosiaaliseen välitilaan.
23.8.2017 20:22

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Keski-Suomen hellästä syleilystä sinkoutuu havaintokehällemme muun muassa Biffy Clyron, PMMP:n ja Egotripin esikuvikseen kohottava Ajatusmyrsky.

”Kappaleen tekstissä käsitellään olotilaa ja ajatuksia, joissa toinen ihminen on henkisessä mielessä samanaikaisesti sekä lähellä että kaukana.”

Nelihenkistä jyväskyläläisryhmää kipparoi laulaja-kitaristi-lauluntekijä Angela Alvarez. Hän kertoo yhtyeensä toimintametodeista näin:

Teen biisit aina aluksi itsekseni. Vasta sen jälkeen aloitamme yhdessä hiomisen.

Meillä kaikilla on yhteinen tausta, joka juontaa Schildtin lukion Viitaniemen toimipisteelle, jossa olimme musiikkilinjalla, Alvarez taustoittaa.

Juuri nyt pääasiallisimpana suunnitelmanamme on kehitellä uusia biisejä ja soundeja sekä hioa bändin dynamiikkaa paremmaksi. Yleisemmin siis; tehdä lisää mahdollisimman hyvää musaa!

Nuoret ja raikkaat -sarjassa Ajatusmyrsky edustaa ensimmäisellä singlelohkaisullaan, joka tottelee nimeä Muulla ei niin väliä.

Tämän tekstissä käsitellään olotilaa ja ajatuksia, joissa toinen ihminen on henkisessä mielessä samanaikaisesti sekä lähellä että kaukana, Alvarez luonnehtii ja täsmentää sitten:

Ikään kuin välitilassa, jossa on mahdollista vain yliajatella asioita. Musapuoli taasen tukee tekstin tarinaa tahtilajivaihteluin ja dynamiikkaa säätelemällä.

Tuekseen Muulla ei niin väliä on saanut myös Matias Korhosen ohjaaman musiikkivideon.

Videolla halusimme esitellä erilaisia tilanteita, joissa tämä sosiaalinen välitila ilmenee; vaikkapa ensitreffeillä tai eron partaalla. Ihmissuhteet ovatkin videon keskeisin tapa raottaa tekstisisällön merkityksiä.

Itse pätkän tekeminen oli todella hauskaa ja saatiinkin hommat kasaan talkootyyliin. Kuvissa edustaa myös rakas ajanviettopaikkamme, Jyväskylän Bar Passion.

Nuoret ja raikkaat Ajastusmyrsky: Muulla ei niin väliä (ohj. Matias Korhonen)

Ajatusmyrsky on:

Angela Alvarez (laulu ja kitara)
Hilla Villanen (piano, koskettimet ja kontrabasso)
Aaron Bondfolk (basso)
Miska Paananen (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin saat tutustua täällä.

Jos tiedät, kuka tekijä tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että oikealla tavalla raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Muista kuunnella ja asettaa seurantaan myös vuoden mittaan täydentyvä Nuoret ja raikkaat: 2017 -soittarimme:

Lisää luettavaa