Nuoret ja raikkaat: Memoremains

Rokkikitarat ja eurodance ne yhteen soppii.

Memoremains

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Seinäjoelta tietoisuuteemme ponnistaa oopperametallin, discoheavyn ja popin hedelmällisimpiä elementtejä korvia hiveleväksi keitokseksi tehosekoittava viisihenkinen Memoremains.

”Ei ole parempaa fiilistä kuin kuulla palasten loksahtavan kohdilleen.”

Ollaan tehty tällä porukalla vuodesta 2016 lähtien. Ensimmäinen sinkkumme We’re Not Alone tuli ulos viime jouluna ja se edustaa raskaampaa puoltamme. Tuorein biisitulokkaamme Radio puolestaan on melko lailla syntikkapoppia. Väliin mahtuu komeasti muun muassa videobiisimme Ballerina, joka hyödyntää aineksia noista molemmista laareista, bändiläiset kertovat.

Tavoitteena on kerätä kuulijakuntaa noille olemassa oleville julkaisuille ja tehdä samalla uusia, toisistaan eroavia biisejä. Keikkasettiäkin ollaan rakenneltu, mutta pääasiassa keskitytään tällä hetkellä sävellys- ja sanoitustyöhön.

Nuorissa ja raikkaissa Memoremainsilta kuullaan mainittu, musiikkivideon tuekseen saanut sinkku Ballerina. Ryhmä sanailee tarttuvan kappaleensa vaiheista näin:

Ballerina syntyi Mikon (kosketinsoittaja Kujanpää) ajatuksesta yhdistää 90-luvun eurodancen tanssipoljento rokkikitaroihin. Herkkä sävellys alkoi pian näyttäytyä balettina. Johannan (laulaja Ahonen) kirjoitettua sanoitukset, päätimme ottaa yhteyttä paikalliseen Miloff Tanssiopistoon ja keskustella mahdollisesta yhteistyöstä musiikkivideon tekemisessä. Koettiin, että tämä biisi ansaitsee musiikin tueksi myös visuaalisen ilmeen että videon merkitys kokonaisteokselle olisi tärkeä.

Nuoret ja raikkaat Memoremains: Ballerina (ohj. Riku-Pekka Lappalainen)

Entä millaiseksi pohjanmaalaiset mieltävät orkesterinsa tulevaisuuden?

Tärkeintä meille tässä hommassa on nauttia biisinteon koko prosessista. Ei ole parempaa fiilistä kuin kuulla palasten loksahtavan kohdilleen. Toki tulevaisuudessa siintää myös tavoite siitä, että päästäisiin esittämään omaa musiikkia livenä mahdollisimman suurelle yleisölle.

Memoremains on:

Johanna Ahonen (laulu)
Aleksi Mäkelä (kitara)
Mikko Kujanpää (koskettimet)
Aapo Timonen (basso)
Eemeli Timonen (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan täällä.

Jos tiedät, kuka tekijä tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että miellyttävällä tavalla raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Muista kuunnella ja asettaa seurantaan myös vuoden vieriessä täydentyvä Nuoret ja raikkaat: 2017 -soittarimme: