Nuoret ja raikkaat: Antic Tone

Toivo, pelastus ja tulkinnanvara.
11.1.2017 16:55

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Rockin eli alalajeja soinnissaan vallattoman ennakkoluulottomasti sekoitteleva Antic Tone on nelimiehinen yhtye Helsingistä.

”Jos ihminen ja yhtyeiskunta on näin paha, niin mitä jos vain lähtisin kauas pois enkä enää ikinä katsoisi taakseni?

Kitaristi Juho Salaterä kertoo orkesterin synnystä:

Perustettiin Antic Tone alkuvuodesta 2015. Itse asiassa kokoonpano on perintöä The Product -nimisestä bändistä, eli yhdessä tässä ollaan soitettu jo vuodesta 2009. Tuotetaan ja sävelletään musiikkia Fallout Shelter -studiolla Vallilassa. Meidän biisit koostui aina ennen pääosin riffipohjaisesta leikittelystä, mutta nyttemmin ollaan lähestytty myös ihan basic laulumelodia ja sointukierto edellä -tyylistä juttua. Eka ep Antic Tone julkaistiin viime vuoden helmikuussa ja nyt ollaan saatu toka ep loppusuoralle. Se tullaan julkaisemaan tämän vuoden alkupuolella.

Nuorissa ja raikkaissa Antic Tone edustaa joulukuussa 2016 kuultaviin pulpsahtaneella kappaleellaan Release, jota laulaja-kitaristi Teemu Kairamo kuvailee näin:

Release on biisi, jota ollaan soiteltu jo pitkään. Nyt saatiin se vihdoin äänitettyä, kun käsillä oli sopiva ep, jolle tuikata se. Tää sai aikoinaan alkunsa akkarilla pyöritetystä sointukulusta ja sanoista, jotka kirjoittelin omissa synkistelyissäni. Biisin syntyä inspiroi huolestuneisuus maailman ja yhteiskunnan tulevaisuudesta: jos ihminen ja yhtyeiskunta on näin paha, niin mitä jos vain lähtisin kauas pois enkä enää ikinä katsoisi taakseni? Että tarviiko olla osa tätä ihmisen pahuutta?

Release on myös monella tavoin tosi henkilökohtainen biisi, omia kokemuksia siinä myllätään. Kappaleeseen kätkeytyy tietty kipinä toivosta ja pelastuksesta. Oon aina tykännyt sanoituksista, joissa on tulkinnanvaraa ja yritetään jättää tilaa kuulijan ajatuksille myös näihin meidän biiseihin. Release on vähän kevyempi kuin useimmat meidän kappaleista, tuntui siistiltä tehdä tällainen suorempi rockbiisi. Oheinen tallenne on mielestämme hyvin monella tapaa todella onnistunut. Ollaan tosi ylpeitä sekä tästä biisistä että koko tulevasta ep:stä!

Nuoret ja raikkaat – Antic Tone: Release

Antic Tonen lähitulevaisuudennäkymät Juho Salaterä summaa seuraavasti:

Tulevan ep:n lisäksi ollaan tehty jo kokonainen levyllinen uusia biisejä. Myös ne saadaan näillä näkymin ulos vielä tänä vuonna, ainakin jos nykyinen trendi jatkuu. Tavastia valloitetaan 11.1. ja sen jälkeen ruvetaan suunnittelemaan muita keikkoja ja muun muassa ep:n julkkareita. Kesän festareille olis kanssa siistiä päästä. Muutama juttu niiden suhteen onkin jo vireillä…

Antic Tone on:

Teemu Kairamo (laulu ja kitara)
Juho Salaterä (kitara ja laulu)
Alexander Stjernvall (basso ja laulu)
Erik Ralli (rummut ja perkussiot)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa vierailleisiin artisteihin ja yhtyeisiin voit tutustua täällä.

Jos tiedät, kuka artisti tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että vieläpä sopivasti raikas, vinkkaa toki asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Lisää luettavaa