Nuoret ja raikkaat: Skyline

Nuoria ja lupaavia kotimaisia artistitulokkaita viikoittain esittelevän sarjan vuosi 2017 alkaa manselaisella mimmienergialla.

Skyline. Kuva: Antti Välimäki

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Skyline on rouheaa, perinnetietoista rockia suurella sydämellä soittava yhtye Tampereelta.

Viiden nuoren naisen muodostaman ryhmän kappaleiden sävellyspuolesta huolehtii pääosin rumpali Maiju lyriikkavastuun levätessä laulaja Suskin ja kitaristi Nanan harteilla.

”Haaveena on, että jonain päivänä tästä saisi sen ihan oikean leipätyön.”

Koko bändi osallistuu tietenkin yhdessä lopulliseen sovittamiseen. Meidän tavoitteet on korkealla. Haaveena on, että jonain päivänä tästä saisi sen ihan oikean leipätyön, Suski luonnehtii.

Skyline sai alkunsa vuonna 2010 juuri päämäärätietoisen vokalistinsa aloitteesta.

Viimeksi kuluneiden parin vuoden aikana ollaan keskitytty löytämään oma musiikillinen uomamme ja paneuduttu sinkun työstämiseen ja julkaisemiseen.

Nuoret ja raikkaat -sarjan vuoden 2017 käynnistää mainittu singlebiisi, Insane nimeltään.

Insane kertoo siitä, kuinka rakkaus voi olla todella vaikeaa ja kuinka sitä voi olla vaikeaa myös käsitellä. Se saa välillä tekemään ja kokemaan aivan hulluja asioita. Kun rakastuminen on tarpeeksi voimakasta, myös ero ja unohtaminen on aina vaikeaa. Joskus jopa niin vaikeaa, että luulee näkevänsä sen toisen joka puolella. Tätä samaa teemaa haluttiin tuoda esiin myös musiikkivideossa, jota varten saatiinkin kasaan hyvistä ystävistä koostuva työryhmä.

Videon ohjasi myös itse biisin tuottamisesta vastannut Antti Välimäki*. Lahjakkaan kuvauksen ja editoinnin hoiti Jani Nurmi. Videon tekeminen tällä porukalla oli ihan tajuttoman hauskaa, emme voisi olla ylpeämpiä lopputuloksesta, selvästikin täpinöissään oleva Suski summaa.

Nuoret ja raikkaat Skyline: Insane (ohj. Antti Välimäki)

Entäpä nyt, kuinka Skylinen vuosi 2017 tulee etenemään?

Tän vuoden aikana laitetaan iso pyörä pyörimään. Pyritään keikkailemaan entistäkin ahkerammin  itse asiassa kalenterissa olisi kesän kohdalla vielä hyvin tilaa vaikka muutamallekin festarille… Lisäksi aletaan työstää debyyttialbumiamme, jonka Antti on luvannut tuottaa.

Tässä on hymy ollut kaikilla herkässä Insanen saaman vastaanoton takia, video on kerännyt jo muutamassa päivässä huiman määrän katselukertoja. Ollaan kuultu, että ihmiset on tykänneet sekä biisistä että videosta ja se tottakai lämmittää mieltä, koska ollaan tehty valtavasti töitä tämän eteen.

Ja niin ollaan valmiita tekemään jatkossakin! Rakkaudesta lajiin, ei sitä muulla tapaa voi kuvailla, kiitolliselta vaikuttava laulaja naurahtaa.

Skyline on:

Suski (laulu)
Nana (kitara ja laulu)
Anniina (basso)
Heli (koskettimet ja laulu)
Maiju (rummut)

*Antti Välimäki vaikuttaa myös viime kesänä niin ikään Nuorissa ja raikkaissa esitellyssä Vaara-yhtyeessä.

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa vierailleisiin artisteihin ja yhtyeisiin voit tutustua täällä.

Jos tiedät, kuka artisti tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että vieläpä sopivasti raikas, kanna kortesi kekoon ja vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.