Nuoret ja raikkaat: Chewie

Skandinaavista melankoliaa ja sydämellisiä kaikuja.

Chewie

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Chewie, eli 21-vuotias Oliver Bentley on vaihtoehtoistyyppisen melodisen popmusiikin nimeen vannova laulaja-lauluntekijä Helsingistä.

”Biisit voivat olla isoja ilman soundillisesti raskaita sovituksia.”

Teen useamman bändin (muun muassa Colorblue, Sons Of Suns toim. huom.) ohella soolotuotantoa Chewienä. Noin reilu vuosi sitten aloin tehdä pitkästä aikaa enemmän omia biisejä, kun ensimmäinen bändini Sons Of Suns siirtyi pitkäaikaiselle tauolle ja koska Colorbluessa roolini oli soittajana eikä biisintekijänä, Bentley kertoo ja jatkaa:

Aikaa kului ja omiin tekeleisiin alkoi pikkuhiljaa muodostua tietynlainen punainen lanka, sitten iski kova halu ja tarve päästää se kaikki musiikki kerralla ulos. Soolomusani on yhdistelmä isompia bändisovituksia ja intiimimpää folkia. Biisit voivat olla isoja ilman soundillisesti raskaita sovituksia. Tärkeitä elementteinä mun tekemisissä ovat harmonisuus ja vahvat melodiat.

Ensimmäinen Chewie-ep There’s Hope For Us… näki päivänvalon viime vuoden marraskuussa.

Valmistelen parhaillaan tuolle ensimmäiselle jatko-osa -ep:tä, jonka on määrä ilmestyä lähempänä kesän loppua.

Nuorissa ja raikkaissa Chewie edustaa tulevaa pikkukiekkoaan enteilevällä Bird Of The Morning -kappaleella. Artisti luonnehtii biisiään näin:

Bird Of The Morning on uusin julkaisemistani kappaleista. Se maalailee tarinaa henkilöstä, joka käy kamppailua omien synkkien ajatustensa ja pelkojensa kanssa. Kappaleen selkärankana toimii looppimainen kitarariffi ja tasaisesti rullaava tomikomppi. Skandinavista melankoliaa ja kaikuisia soundeja. Vaikka biisi on kaiken kaikkiaan aika synkkä, luulen, että sieltä lopusta paistaa kuitenkin jonkinlainen toiveikkuus. Molempien ep:ideni, jo julkaistun ja työn alla olevan kantava teema on se, että vaikka maailma näyttäytyisi kuinka vaikeana, aina on toivoa paremmasta huomisesta.

Nuoret ja raikkaat – Chewie: Bird Of The Morning

There’s Hope For Us… -ep:n voit ottaa haltuusi tästä:

Kaikkien Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyjen artistien ja yhtyeiden pariin pääset tästä.

Jos tiedät, kuka artisti tai mikä bändi olisi sekä nuori että sopivalla tavalla raikas, vinkkaa ihmeessä asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Ja muista kuunnella sekä seurata myös vuoden 2017 Nuoret ja raikkaat -soittariamme: