Nuoret ja raikkaat: Deadneck

Nuput ja lehdet erillään.

Deadneck. Kuva: Mauri Heikkinen

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Deadneck on joutsenolainen, perinteikkään stonerin ja bluesihtavan rockin sävyistä voimansa ammentava viisimiehinen yhtye.

– Homma lähti rullaamaan loppukesästä 2011 kun aloin haalia porukkaa läjään stoner-/doom-projektin toivossa. Isosta kaveriporukasta löytyikin samanhenkinen rivistö melko nopeasti ja saimme laitettua gruuvit tiukalle heti kättelyssä, Deadneckin rytmikitaristi Sauli Purhonen kertoo.

Deadneck sai ensimmäiset demonsa pakettiin ripeästi, kiitos Purhosen studiomiksaamisesta opinnäytetyötä Orimattilassa tehneen kaverin.

Ekat kolme biisiä tehtiin nopealla aikataululla, sitten olikin jo demo-ep pian eetterissä.

”Vaikkei myö mitään hurjia keikkailijoita ollakaan, niin aina silti lähdetään jos sopiva rako ja mielenkiintoinen kattaus löytyy.”

Pariin otteeseen jäseniään vaihtanut orkesteri on vuoteen 2016 mennessä julkaissut kaksi ep:tä ja kolmannenkin biisit alkavat kuulemma olla kirjoitetut.

Täyspitkää ei olla sen kummemin suunniteltu, mutta eiköhän tuo tulevaisuudessa tule tapahtumaan, Purhonen pohtii ja jatkaa:

Osataan olla aika tuotteliaita. Tulevaa ep:tä varten meillä oli lähemmäs parikymmentä eri kappaleen runkoa, joista tiukalla seulalla otettiin nuput ja lehdet erilleen.

Entä mitenpä keikkarintamalla, tapahtuuko siellä suunnalla ja jos, niin kuinka paljon?

Keikkaa ollaan heitetty vähän siellä ja täällä. Vaikkei myö mitään hurjia keikkailijoita ollakaan, niin aina silti lähdetään jos sopiva rako ja mielenkiintoinen kattaus löytyy. Kesäksi ois luvassa ainakin muutama buukattu akti. Itse asiassa: loppukesälle ollaan suunniteltu ihan Suomen sisäistä minirundiakin.

Esittelyveisuna toimii tänään Italian Man -niminen kappale vuoden 2015 Deadneck-ep:ltä Witches Play & Demons Tools.

Italian Man on ep:n avausraita, joka kehittyi sattuman kaupalla ja pääsi levylle muun muassa hieman mystisen olemuksensa perusteella. Aleksi kirjoitti sanoitukset, jotka kertoo no meistä kaikista ja ei kenestäkään. Haistelkaapa siitä!

Nuoret ja raikkaat Deadneck: Italian Man

Deadneck on:

Aleksi Laakso (laulu)
Ville Priha (kitara)
Sauli Purhonen (kitara)
Vesa Toivanen (basso)
Mika Räsänen (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin voit tutustua täällä.

Ja jos sinä tiedät kuka, tai kenen yhtye olisi niin nuori ja niin raikas, että sen sietäisi tulla esitellyksi, niin kerro ihmeessä:

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.