Nuoret ja raikkaat: The Acts

Intohimoiset tee se itse -rokkarit Stadista.

The Acts. Kuva: Petteri Leskinen

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Pääkaupungin syntisestä sykkeestä syöksähtää virtuaaliestradille viisimiehinen rockyhtye The Acts. Pumppu, jonka ominaislaatu kumpuaa herrain itsensä mukaan ”intohimosta ja tahdonvoimasta”.

”Vanha äänitys vedettiin esiin tietokoneen uumenista ja päälle iskettiin vielä kauemman aikaa sitten kirjoittamani sanat.”

Kokoonpanon muodostavat räväkkäluontoinen nokkamies Joonas Verho, kitaristikaksikko Iivari Nenonen + Faisal Atiye sekä rytmisektiosta vastaavat basisti Lauri Arjas ja rumpali Elias Muusavi.

Perustimme The Actsin vuonna 2013. Muutaman tovin kellarissa pelleiltyämme bändille alkoi muodostua helposti lähestyttävä, mutta omaperäinen rokkisoundi, laulaja-kitaristi Verho valottaa.

– Vuosina 2013 ja 2014 kirjoitimme muutamia biisejä ja vedimme pari keikkaa. Asevelvollisuuden ja muiden esteiden takia reilun vuoden pituinen hiatus oli kuitenkin väistämätön, vaivuttiin unille. Tän vuoden alkupuolella bändihommat rupesivat taas hyrräämään ja nyt uudet biisit ovat olleet kovan työn alla, Nenonen jatkaa.

Ensimmäinen valmistunut teos on tässä käyntikorttikappaleena toimiva Wake Up.

Oikeastaan Wake Up syntyi alun perin jo pari vuotta sitten Nenosen ja mun jammailusessioiden aikana. Nyt vanha äänitys vedettiin esiin tietokoneen uumenista ja päälle iskettiin vielä kauemman aikaa sitten kirjoittamani sanat. Toteutimme soiton, äänityksen, miksauksen ja editoinnin omin avuin. Taidearvon nostamiseksi veistimme kappaleelle itse myös videon. Muhkea budjetti korvattiin kovalla työllä: kamerajalustana toimi milloin auton katto, milloin roskapönttö, mutta lopputuloksesta saatiin kuin saatiinkin näyttävä, rumpali Muusavi intoilee.

Nuoret ja raikkaat The Acts: Wake Up

The Acts on mukana parhaillaan käynnissä olevassa Emergenza-bändikilpailussa, jonka merkeissä yhtyeen voi nähdä Helsingin Nosturissa 14.4. Kokoonpanon lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu lisäksi esikoispitkäsoiton valmistelu ja ”mahdollisimman monen keikan vetäminen”.

The Acts on:

Joonas Verho (laulu, akustinen kitara)
Iivari Nenonen (kitara)
Faisal Atiye (kitara)
Lauri Arjas (bassokitara)
Elias Muusavi (rummut)

Kaikki Nuoret ja raikkaat -sarjassa tähän mennessä esitellyt artistit ja yhtyeet voit käydä kurkkaamassa täältä.

Tiedätkö sinä kuka, tai kenen yhtye olisi niin nuori ja niin raikas, että sen sietäisi tulla esitellyksi? Kerro ihmeessä:

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.