Nuoret ja raikkaat: Niina

Euforiasta ja kontrollin menettämisen pelosta.

Niina. Kuva: Piritta Houni

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Tamperelainen Niina on 26-vuotias laulaja-lauluntekijä, jolla biisejä oli ehtinyt kertyä pöytälaatikkoon ”melkoinen määrä” siinä vaiheessa, kun Modernistit-yhtyeen kippari Chris Karvinen otti naiseen yhteyttä viime joulukuussa.

”Soundimaailma oli selvä alusta asti: isoja synasoundeja, maalailevia kitaroita ja tanssittavaa meininkiä.”

Chris sai tietää yhteiseltä kaveriltamme, että olen tehnyt pitkään musiikkia. Kuultuaan biisejäni hän sitten ehdotti yhteistyötä.

Staattisen intensiivisenä sykkivään indie-elektroonsa vaikuttaneita artisteja ja yhtyeitä tiedusteltaessa Niina pudottaa nimet The 1975, Chvrches, Halsey, The Neighbourhood ja Tove Lo.

Nuoret ja raikkaat -esittelyssä kuultavasta Dopamine-kappaleestaan artisti lausuu näin:

Biisi kertoo euforiasta ja samalla kontrollin menettämisen pelosta. Soundimaailma oli selvä alusta asti: isoja synasoundeja, maalailevia kitaroita ja tanssittavaa meininkiä.

Nuoret ja raikkaat Niina: Dopamine

Niinan studiotiimissä musisoi Karvisen (kitara) ohella muitakin ”alan miehiä”: Dopaminen bassotteluista on vastannut PMMP- ja My First Band -liemissä marinoitunut Juho Vehmanen, kun taas rummuissa nakutteli menemään kipaleen äänityksestäkin vastannut Mikko Kilpeläinen.

– Oli mahtavaa päästä työskentelemään huipputyyppien kanssa!

Suuri kysymys tietysti kuuluu, notta mitenkäs tästä eteenpäin?

Nopea kiinnostus tätä ekaa singleä kohtaan on ollut mulle yllätys. Tällä hetkellä jatketaan biisien tekemistä debyyttilevyä varten, lisää materiaalia on siis luvassa lähitulevaisuudessa.

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin voit tutustua täällä.

Ja jos sinä tiedät kuka, tai kenen yhtye olisi niin nuori ja niin raikas, että sen sietäisi tulla esitellyksi, niin kerro ihmeessä:

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.