Nuoret ja raikkaat: Joana & Bossakopla

Irti päästäminen on iloinen asia.
6.7.2016 18:28

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Joana & Bossakopla sai alkunsa laulaja-pianisti Johanna Rauman ideasta toteuttaa brasilialaisia rytmejä hyödyntävä musiikkiprojekti.

”Ihminen on vapaa lähtemään ja saavuttamaan mitä uskomattomimpia asioita.”

Tulevat bänditoverit ehtivät pyöriä yhdessä vuosia Turun seudun musiikkiympyröissä ennen kuin kaikkien opiskellessa samaan aikaan paikallisella konservatoriolla bändiprojektin aloittamiseen avautui viimein mitä oivallisin mahdollisuus.

– Vaikka osa bändimme jäsenistä on nyttemmin muuttanut musaopintojen perässä Helsinkiin, jatketaan toimintaamme aktiivisesti, Bossakoplan sävellyksistä ja sanoituksista yhdessä kitaristi Alex Lyysaaren kanssa vastaava Rauma kertoo.

Sovitukset orkesteri hioo lopulliseen kuosiinsa yhteisvoimin.

– Tällä hetkellä työstetään uusia kappaleita ja kartutetaan keikkakokemusta. Viime aikoina olemme kokeilleet erilaisia tyylejä, ja nykyiseen kattaukseemme sisältyy aika paljon muutakin kuin pelkkää bossa novaa. Loppukesästä olisi tarkoitus nauhoittaa studio live -video yhdestä biisistämme, vokalisti valottaa.

Nuoret ja raikkaat -sarjassa Joana & Bossakopla esittäytyy kipaleella Minne vaan, josta tekijänsä Lyysaari sanoo seuraavaa:

Minne vaan on oodi vapaudelle. Ihminen on vapaa lähtemään ja saavuttamaan mitä uskomattomimpia asioita. Päämäärää tärkeämpää on vanhan jättäminen ja vapautuminen itsessään. Vaikka tämä vapaus on suotu kaikille, harva sitä uskaltaa käyttää. Tässä vapaudesta kerrotaan pirteän bossa nova -rytmin ja raikkaan melodian saattelemana. Tyylillisesti biisi on yhtyeemme rauhallisimpia ja eniten perinteistä bossa novaa muistuttavia.

Nuoret ja raikkaat – Joana & Bossakopla: Minne vaan

Vaan mitäpä siintää Joanan ja koplansa tulevaisuudessa?

– Siellä siintää kokonaisen albumin äänittäminen, Rauma vinkkaa.

Joana & Bossakopla on:

Johanna Rauma (laulu ja koskettimet)
Alex Lyysaari (kitara)
Jussi Karhujoki (basso)
Oskar Suksi (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin voit tutustua tästä.

Jos tiedät kuka tai kenen yhtye olisi nuori ja vieläpä raikas, tee hyvin ja vinkkaa asiasta meille:

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää luettavaa