Nuoret ja raikkaat: Pete Koski

Kesäisesti keinuvaa tarinankerrontaa.

Pete Koski. Kuva: Pete Koski

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Pete Koski on hyvinkääläinen folk pop -artisti, jonka Merituuli-niminen debyyttisingle julkaistiin kesäkuun alussa.

”Hienoimpia kokemuksiani on, kun täpötäysi klubi kuuntelee musiikkiani ja kukaan ei lähde pois.”

15-vuotiaasta eri bändeissä kitaraa soittanut Koski on sooloartistina pelkistetyn ilmaisun voimaan luottava tarinankertoja, jonka tekstien keskiössä on arjen usein näkymätön kauneus. Tähän päivään mennessä nuori mies on ehtinyt lämmitellä lavoja niin Samae Koskiselle, Matti-Johannes Koivulle kuin Antti Tuiskullekin.

– Hienoimpia kokemuksiani on, kun täpötäysi klubi kuuntelee musiikkiani ja kukaan ei lähde pois, Koski toteaa ja jatkaa:

– Suunnitelmissani on kesän aikana työstää bändivetoisempaa materiaalia. Soittajakaartiin on lupautunut liuta muun muassa Sannin ja Jannan bändeistä tuttuja kotimaisia huippumuusikoita.

Ensiksi mainitun yhtyeessä vaikuttava Jesse Mäläskä näppäileekin kontrabassoa myös Kosken Nuoret ja raikkaat -käyntikorttinakin toimivan Merituuli-kappaleen videolla.

Merituuli on laulu muistoista ja haaveista. Rantaan puhaltava merituuli yhdistää ainutlaatuisen kauniilla tavalla nuo teemat. Tämä on kesäisesti keinuva rakkauslaulu, joka kertoo myös rakkauden parantavasta voimasta. Minulle oli tärkeää tuoda debyyttisinkulla musiikkini esiin nimenomaan akustisen soundin kautta. Haluan, että biisit toimivat tarvittaessa pelkällä laululla ja kitaralla.

Nuoret ja raikkaat – Pete Koski: Merituuli (ohj. Juha Koski)

Sinkkujulkaisun jälkimainingeissa Peten voi bongata soolokeikoilta Järvenpään Blueskadulta 29.6., Turun Soinnusta 19.8. sekä Valkeakosken Ekakerta-festareilta 30.7.

– Uutta musiikkia on tuloillaan sitten syksyllä. Sinne on buukattuna myös vallan bändikeikka Helsingin On The Rocksissa, Koski vinkkaa.

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin voit tutustua täällä.

Jos tiedät kuka, tai kenen yhtye olisi nuori ja vieläpä raikas, vinkkaa asiasta meille:

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.