Nuoret ja raikkaat: KATLA

Ihmisistä ja apinoista.

KATLA

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

KATLA on helsinkiläinen, urbaanisti uljasta mutta samalla kovin kaihoisasti käpristyvää suomenkielistä popmusiikkia esittävä yhtye Helsingistä.

”Kun saatiin kertosäkeen vokaalit paikoilleen, tajuttiin, että ihan tällaista soundia ei ehkä ole suomen kielellä aiemmin tehty.

Nelikon ensi-ep Albert julkaistiin aivan vastikään, perjantaina 9.6. ja Nuorissa ja raikkaissa KATLA esitelläänkin tuoreen pikkukiekkonsa nimibiisin kera. Kosketinsoittaja Tuomas Mäki kertoo:

Saimme idean Albert-biisiin vuoden 2015 DocPoint-festareilla esitetystä dokumentista See No Evil. Se käsittelee ihmisen suhdetta apinaan. Dokkarissa esiteltiin muun muassa kuusi NASAn avaruuteen lähetettämää Albert-apinaa. Niiden katselemisen synnyttämät ajatukset tarjosivat meille välittömästi aika voimakkaan etiäisen biisin tunnelmasta ja soundista.

Kitaristi Pekka Torvi jatkaa:

Tältä tuntuu nähdä kauas tietämättä oikein mihin meen…” (lainaus Albert-kappaleen lyriikoista toim. huom.) Albertien tarina lähti pian sekoittumaan omiin eksistentiaalisiin kriiseihimme.

Kun saatiin kertosäkeen vokaalit paikoilleen, tajuttiin, että ihan tällaista soundia ei ehkä ole suomen kielellä aiemmin tehty. Albert oli KATLAn ensimmäinen kappale ja samalla biisi, jonka soundimaailman ympärille bändin koko tyyli lähti kehittymään, basisti-tuottaja Arto Ruotsala summaa.

Nuoret ja raikkaat – KATLA: Albert

Vaan mihin tästä? Avaruuteen Albertien perässäkö?

– Me halutaan tehdä biisejä ja keikkoja, joissa soundi, sanoitukset ja visuaalinen maailma yhdessä luovat kuulijalle voimakkaan kokemuksen. Rakastetaan suomen kieltä lyriikassa ja yritetään löytää tapoja pukea sanoiksi niitä ajatuksia, joita tämän tyyppinen materiaali on jo pitkään musiikin tasolla kuulijoille välittänyt, Mäki miettii.

Koko Albert-ep:n voit kuunnella tästä:

KATLA on:

Otto Eklund (laulu)
Pekka Torvi (kitara)
Tuomas Mäki (koskettimet)
Arto Ruotsala (basso ja tuotanto)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan tästä.

Jos tiedät, kuka tai mikä bändi olisi sekä nuori että silleen sopivasti raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Ja muista tietysti kuunnella ja seurata myös alati päivittyvää vuoden 2017 Nuoret ja raikkaat -soittariamme: