Nuoret ja raikkaat: My Fair King

Palaset paikoillaan.

https://www.youtube.com/watch?v=uNEC_zR92l8

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

”Modernia alternatiivista rockia kaikenlaisilla koukuilla ja rajulla live-energialla.”

”Laulaminen oli mulle aluksi tosi vaikea juttu, en tykännyt omasta äänestäni ja tuntui tylsältä olla mikin ääressä kaikkien biisien ajan.”

Näin kuvaa perusolemustaan vuonna 2016 nykyisen muotonsa vakiinnuttanut jyväskyläläinen rocktrio My Fair King. Bändin biisit kirjoittava laulaja-kitaristi Veikka Holma kertoo:

On aika vaikea määritellä, millon My Fair King on alkanut. Ollaan Aatun (rumpali Rajalahti) kanssa jammailtu siitä asti, kun aloin soittaa kitaraa. Soitettiin tietenkin aina läpi kaikki klassikkoriffit, mutta kyhäilin samalla myös omia biisejä, joita sitten reeniksellä soviteltiin. Se oli pitkään semmoista hauskaa ajanvietettä. Mitä vanhimmaksi ollaan kasvettu, sitä totisemmiksi hommat on alkaneet mennä.

Meillä oli pitkään eri tyyppejä kehissä ja yritettiin monenlaisia juttuja, mutta mikään ei oikein lähtenyt isommin toimimaan. Aatulla ja mulla on tosi samantyyppiset näkemykset musajutuissa ja ollaan soitettu yhdessä niin pitkään, että siihen oli aika haastavaa saada ketään kunnolla messiin. Laulaminenkin oli mulle aluksi tosi vaikea juttu, en tykännyt omasta äänestäni ja tuntui tylsältä olla mikin ääressä kaikkien biisien ajan. Ajan myötä laulamiseenkin kuitenkin tottui ja opin jopa nauttimaan siitä. Nykyään tuntuisi hölmöltä, jos en ite laulais näitä biisejä, Holma taustoittaa ryhmänsä evoluutiota ja jatkaa:

Palaset loksahti paikoilleen, kun Arttu tuli mukaan. Keväällä 2016 pidettiin ekat jamit yhdessä ja koko homma luisti heti ihan uudella tavalla.

Nuorissa ja raikkaissa kuunnellaan videonkin tuekseen saanutta My Fair King -kappaletta nimeltään Everything Changes. Holma luonnehtii:

Everything Changes on aika pitkälti kahden istuman biisi. Soitin tämän teeman alun perin vahingossa ja kun se oli mun mielestä ihan hyvä, niin päätin tehdä siitä biisin. Annoin vain fiiliksen viedä eteenpäin ja lauleskelin itsekseni melodioita, kunnes kaikki rupesi kuulostamaan hyvältä. Seuraavissa reeneissä laitettiin koko paketti läjään. Lyriikoissa käsitellään tuntemuksiani tänhetkistä maailmanmenoa kohtaan. Iso kiitos Jyväskylän Rock Academy -toiminnalle, että saatiin biisi julkaistua oikeissa mestoissa.

Musavideo kuvattiin kahdessa paikassa, Jyväskylän Kankaan pergamenttihallilla ja omalla treenikämpällämme. Haluttiin saada videosta hieman ahdistava, joten tehdashalli kasvottomine tanssijoineen oli luonnollinen valinta.

Nuoret ja raikkaat – My Fair King: Everything Changes (Tomi Ilvespään yhdessä yhtyeen jäsenten kanssa toteuttaman musiikkivideon voit katsoa jutun alusta)

Entäpä nyt?

Tästä eteenpäin tarkotuksenamme on kehittyä edelleen ja päästä soittamaan mahdollisimman paljon. Ollaan aika do it yourself -yhtye ja kyhäillään tällä hetkellä täysin itse tuotettua ja nauhoitettua demolevyä, jotta jengi pääsisi kuuntelemaan lisääkin meidän biisejä.

My Fair King on:

Veikka Holma (laulu ja kitara)
Arttu Ruuskanen (basso)
Aatu Rajalahti (rummut)

Kaikkien Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyjen artistien ja yhtyeiden pariin pääset tästä.

Jos tiedät, kuka artisti tai mikä bändi olisi sekä nuori että sopivalla tavalla raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Ja muista kuunnella sekä seurata myös vuoden 2017 Nuoret ja raikkaat -soittariamme: