Nuoret ja raikkaat: Kolkontaival

Kompuroivan taistelun energiaa krapulaisen rytmihäiriön hengessä.

Kolkontaival. Kuva: Sampsa Pärnänen

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Kolkontaival sai alkunsa Cykles-musikanttien halusta ilmaista itseään vaihteeksi suomen kielellä. Osa helsinkiläistyneen bändin jäsenistä on lähtöisin Etelä-Savosta, jossa sijaitsevan kylän mukaan orkesteri nimesi itsensä.

”Vasta kun komppikitaralle saatiin Smashing Pumpkinsin Zero-tyyppiset kaverit, alkoi tapahtua.”

Kolkontaipaleen tuoreehko kasettijulkaisu sisältää kymmenen raitaa suomenkielistä rockmusiikkia, jonka vaikuttimiksi voidaan yhtyeen itsensä mukaan laskea ainakin ”rautalanka”, Love Records, Heikki Harma, David Bowie ja Brian Eno.

Nuoret ja raikkaat -sarjan Kolkontaival valloittaa Musta maa -kappaleellaan, josta laulaja-multi-instrumentalisti Ilkka Oikarinen toteaa seuraavaa:

– Biisi on tummanpuhuva kudelma. Polveileva poljento on lähtöisin rytmiryhmäämme kuuluvan Jyrin ja ex-rumpalimme Sampon kynästä. Sanat ovat minun käsialaani ja inspiraationa olivat muun muassa Harry Salmenniemi, Punk In Finlandin keskustelufoorumi, Kari ”Tykylevits” Tykkyläinen ja menneet ihmissuhteet. Sävellystyö tehtiin koko yhtyeen voimin.

Basisti Jyri Mikkilä jatkaa:

Rytmiryhmän suorituksesta mulla on ainakin ollut tunne, että pinnallisen hallinnan alle on ladattu kompuroivan taistelun energiaa krapulaisen rytmihäiriön hengessä.

Mustasta maasta sanasensa lasettaa myös kappaleen tuottanut, äänittänyt ja miksannut Ossi Tuomela:

Musta maa oli se biisi, jonka osaset eivät tahtoneet asettua kokonaiskuvaksi millään. Vasta kun komppikitaralle saatiin Smashing Pumpkinsin Zero-tyyppiset kaverit, alkoi tapahtua. C-osan varsinaista kitarasooloa edeltävän melodian soittavaa instrumenttia haettiin pitkään  se ehti olla muun muassa pasuuna, syntikka, kellopeli, triangeli, kaljatölkki ja humalaista älämölöä, kunnes viimeisenä oljenkortena kokeiltiin kitaraa, joka jostain syystä toimikin hyvin rokkibiisissä.

Varsinaiseen kitarasooloon päätyi oktaaveri Samu Lemiseltä Cherry & The Vipersista, jonka treenikämpällä teimme päälleäänityksiä.

Nuoret ja raikkaat Kolkontaival: Musta maa

Kolkontaival-herrat vannovat ykskantaan orkesterin tekevän tulevaisuudessa lisää biisejä ja soittavan lisää keikkoja.

Lisää ryhmän tähän mennessä julkaisemaa musiikkia voit kuunnella täällä.

Kolkontaival on:

Jussi Keinonen (rummut ja perkussiot)
Ville Keinonen (kitara ja laulu)
Jyri Mikkilä (basso ja laulu)
Ilkka Oikarinen (laulu, kitara, pasuuna, syntetisaattorit ja piano)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan tästä.

Jos tiedät kuka tai kenen yhtye olisi nuori ja vieläpä raikas, ole kiva ja vinkkaa asiasta meille:

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.