Nuoret ja raikkaat: Ilja Teppo Yhteisö

Tapahtui pietarilaisessa hotellihuoneessa.

Ilja Teppo Yhteisö. Kuva: Jyri Pietarinen

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Ilja Teppo on joensuulainen, jo aiemmin muutamissakin yhtyeissä vaikuttanut laulaja-lauluntekijä, jonka tuorein projekti on miehen ympärilleen kasaama Ilja Teppo Yhteisö. Orkesterin tyylilajina on tunnelmallinen, suomeksi esitetty ja lyriikkavetoinen pop rock.

”Näistä kappaleista oli alun perin tarkoitus julkaista mies ja kitara -pohjainen levy.”

Päämiehensä lisäksi Yhteisön täysivaltaisina jäseninä vaikuttaa tätä nykyä viisi muuta herrasmiestä.

Näistä kappaleista oli alun perin tarkoitus julkaista mies ja kitara -pohjainen levy. Viime vuonna sain kuitenkin mukaani juuri oikeat ihmiset ja niin levykin alkoi vähitellen saada kokonaan toisenlaisen luonteen, Teppo taustoittaa.

Juttusarjamme esittelykappaleena toimiva Tänään tuuli miestä vie -single sai alkunsa Tepon kynästä pietarilaisessa hotellihuoneessa. Kuuleman mukaan biisi edustaa tulevan debyyttialbumin ”tummanpuhuvinta osastoa”.

Tämä on hyvin henkilökohtainen tarina taiteilijana elämisen jatkuvista haasteista ja taistelusta omaa itseään vastaan. Toivon, että kuulijat löytävät lauseiden takaa myös jatkuvan uskon elämään ja parempaan tulevaisuuteen, biisinikkari summaa.

Nuoret ja raikkaat  Ilja Teppo Yhteisö: Tänään tuuli miestä vie (videon ohjaus: Jussi Ratilainen)

Ilja Teppo Yhteisön esikoispitkäsoittoa juhlitaan Joensuun Kerubissa 22. huhtikuuta. Kertomansa mukaan kokoonpano tullaan näkemään kesällä myös ”erinäisissä tapahtumissa, klubeilla ja festareilla” ja syksylläkin olisi luvassa peräti koko maan kattava kiertue.

Jäämme odottamaan innolla!

Ilja Teppo Yhteisö on:

Ilja Teppo (laulu, akustinen kitara)
Rauno Paananen (kitara)
Pertti Feller (kitara)
Antti Huuskonen (rummut)
Lade Laakkonen (basso)
Petri Pulli (koskettimet)

Nuoret ja raikkaat -sarjassa aiemmin esitellyt artistit ja yhtyeet voit käydä kurkkaamassa täältä.

Tiedätkö sinä kuka, tai kenen yhtye olisi niin nuori ja niin raikas, että sen sietäisi tulla esitellyksi? Kerro ihmeessä:

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.