Nuoret ja raikkaat: Somehow Jo!

Polkkariffejä ja psykedeelistä black metal -parodiaa.

Somehow Jo! Kuva: Lauri Kalliala

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Termillä alternative-moose-slappin’ musiikkiaan kuvaileva tamperelaisryhmä Somehow Jo! koostuu neljästä – myös omien sanojensa mukaan komeasta – nuorukaisesta, joita yhdistää palava halu tehdä musiikkia, josta löytyy sekä kunnianhimoa että vaaran tuntua.

”Kaikki bändin toiminta on lähtenyt hauskanpidosta ja rakkaudesta musiikkiin.”

Somehow Jo! perustettiin minun ja Sakarin (kitaristi Karjalainen toim. huom.) toimesta vuonna 2009. Siitä asti kaikki bändin toiminta on kummunnut hauskanpidosta ja rakkaudesta musiikkiin, laulaja-kitaristi Christian Saurén kiteyttää orkesterinsa ideologian.

Nuorissa ja raikkaissa fiilisteltävää Go With The Jo -rykäisyn ja kappaleen alta löytyvän musiikkivideon syntyä mies avaa seuraavasti:

Go With The Jo on ensimmäinen biisi, joka sävellettiin kokonaan porukalla meidän tunkkaisessa treenikämpässä. Biisi lähti liikkeelle polkkariffistä, alun perin ihan vitsipohjalta, mutta yhtäkkiä juttuun rupes kehittyyn kaiken maailman kummitustalo-meininkiä ja mättöriffiä.

Kun pohja oli valmis, tiesin heti, että tämä ei voi kertoa mistään muusta kuin meidän bändistä.

Videosta yritettiin tehdä mahdollisimman perus soittovideo rock ’n’ roll -meiningillä. Ei kuitenkaan osattu pitää asioita yksinkertaisina ja loppupeleissä pätkästä tulikin melkoisen psykedeelistä black metal -parodiaa. Mutta ehdottomasti parempi näin. Outo biisi tarvii oudon videon, ja tässä onnistuttiin.

Nuoret ja raikkaat  Somehow Jo!: Go With The Jo (ohj. Sakari Karjalainen / Linda Andersson)

Somehow Jo! on:

Christian Saurén (laulu ja kitara)
Sakari Karjalainen (kitara)
Lassi Peiponen (rummut ja perkussiot)
Eero Aaltonen (basso ja laulu)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan täällä.

Jos tiedät kuka tai mikä yhtye olisi nuori ja vieläpä raikas, harrasta hyvyyttä ja vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.