Nuoret ja raikkaat: Villi Huhu

Sateinen toukokuun päivä Oulu–Ii-kiertoreitin varrella.

Villi Huhu. Kuva: Sussu Ketola

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Villi Huhu on nykyään oululainen, ”hekumalliseksi” tyyliään kuvaava rockyhtye. Vieraaksemme istahti tällä kertaa paitsi orkesterin jäseniä, myös poppoon hyväsydämiseksi osoittautunut äänimies.

”Kun tultiin studiosta raidat valmiina tammikuussa, rahat oli aivan loppu.”

– Nää meidän biisit syntyvät lähinnä minun kynästä ja kitarasta, joskin sovitamme kappaleet aina bändikämpillä yhdessä. Tarkoituksena olisi saada ensimmäinen levy ulos nyt syksyllä mahdollisimman hyvällä hypellä ja pöhinällä. Nyt on jo kova into keskittyä toisen tekemiseen. Sekin on jo ihan hyvällä mallilla, henkilökohtaisesti voin sanoa olevani tyytyväinen tähänastiseen materiaaliin. Riffejä tulossa! laulaja-kitaristi Panu Ahtinen avaa.

– Kun perustettiin bändi, meitä oli neljä: meikä, Panu, Lasse ja Jonne. Tossa pari vuotta takaperin tarvittiin lisäjätkä molskille laulamaan stemmoja ja soittamaan akkaria. Aapo tuli luonnollisesti ekana mieleen. Ollaan Aapon kanssa kasvettu musiikillisesti yhdessä. Ihan bändin alkumetreillä tuli mukaan myös tämä meidän äänimiehemme Matti. Ilman Mattia on tosi paha lähteä keikalle. Kun tultiin studiosta raidat valmiina tammikuussa, rahat oli aivan loppu. Matti sitten jeesas siinäkin; miksas koko levyn hiljaisuudessaan 5.1 surround -miksuiksi ”katellaan sitte parempina aikoina” -meiningillä, rumpali Jeremia Kangas kertoo.

– 5.0-monikanavamiksaus olisi itse asiassa korrektimpi termi. Ja oikeastaan väänsin sen sillä, kun siinähän se tulee samalla kun stereokin, niskaan sataneet kehut kiertävä Matti (Saarela) huomauttaa.

Villi Huhu -kokoonpanon Nuoret ja raikkaat -edustuskappale on nimeltään Megatähti. Biisiin kuvattu video saa samalla Ensinäyttönsä.

– Tämä meidän bändi perustettiin muutama vuosi sitten, kun asuttiin vielä Torniossa. Megatähden sanoituksissa on kuultavissa niiden aikojen kaikuja. Yksinkertaisesti sanottuna biisi kertoo siitä, kun kevät on loppumassa ja on jo kova kiire päästä pois kaupungista, johon tuntee joutuvansa jämähtämään. Toisella puolella maata on mimmi odottelemassa. Tai ainakin vielä tuntuu siltä, että hän odottaa. Sävellyksen puolesta kappale oli alun perin enemmänkin reilu ralli kuin rock ’n’ rollia, mutta Huhun sovituspajalla se kääntyi astetta rokimpaan suuntaan. Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen, Ahtinen summaa ja lisää:

– Biisin video kuvattiin sateisena toukokuun päivänä Oulu–Ii-kiertoreitin varrella ja meikän sukumökillä. Mökillä kuvaukset jatkuivat lähes huomaamattomasti hauskanpidon ohessa. Lopputulos on hyvinkin meidän näköinen.

– Oli kyllä hulvaton mökkireissu, ajoin ekaa kertaa autoa ja heti laitoin paskaksi… Käteenkin jäi magee muisto, kun käryytin sen ihan kunnolla pallogrilliin, Jeremia Kangas muistelee.

Nuoret ja raikkaat / Ensinäyttö – Villi Huhu: Megatähti (ohj. Matias Haataja ja Matti Saarela)

Villi Huhu on:

Panu Ahtinen (laulu, sähkökitara)
Lasse Junnila (sähkökitara, farfisa, syntetisaattori)
Jonne Aho (sähköbasso, taustalaulu)
Aapo-Matti Puhakka (akustinen kitara, taustalaulu)
Jeremia Kangas (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa tähän mennessä esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin voit tutustua täällä.

Jos tiedät kuka, tai kenen yhtye olisi nuori ja vieläpä raikas, voit vinkata asiasta meille:

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.