Nuoret ja raikkaat: Son Superior

Rakkaudesta ja avaruudesta.
8.6.2016 14:49

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Tamperelainen Son Superior sai alkunsa muutaman musiikkialan opiskelijan keskuudessa vuonna 2009. Bändiprojekti pysyi pitkään niin sanotusti taustalla, eikä hommaa pyritty edistämään kovinkaan aktiivisesti.

”Ollaan aina yritetty säilyttää meidän kappaleissa tietty rujous.”

– Viime vuonna mulle ja laulajallemme Andersille tuli sellainen fiilis, että ollaan tehty mielestämme hyviä ja kiinnostavia kappaleita ja muutenkin tykätty tästä projektista tarpeeksi. Päätettiin aktivoitua uudelleen. Pyydettiin mukaan Julius (Alamäki toim. huom.) kitaraan ja synaan ja Antti (Siniranta) rumpuihin, Son Superiorin toinen kitaristi Juuso Alamäki taustoittaa ja jatkaa:

– Meidän musiikki liikkuu jossain indien ja alternativen välimaastossa. Ollaan aina yritetty säilyttää meidän kappaleissa tietty rujous, johon sitten yhdistellään herkempiä osia ja kauniita laulumelodioita.

Hommien lähdettyä käyntiin ne sitten tosiaan lähtivät.

Alettiin heti työstää uutta materiaalia ensijulkaisun tekeminen mielessä. Biisit äänitettiin viime vuoden lopussa ja hiottiin valmiiksi tänä keväänä. Viisi kappaletta sisältävä ep:mme Born On Earth To Die On Mars julkaistaan kesäkuun 20. päivä. Siinä on vahva avaruusteema; sanoitukset ovat avaruudellisten vertauskuvien kautta kerrottuja tarinoita rakkaudesta, Juuso Alamäki kertoo.

Nuoret ja raikkaat -sarjassa Son Superior edustaa viime tammikuussa YouTubessa julkaistulla videokappaleellaan Slowderhouse, jota Alamäki pohjustaa näin:

Slowderhouse on vanhempi kappale, jonka julkaisimme vasta äskettäin. Se on osittain fiktiivinen ja osittain todellinen tarina kahden suomalaisen taiteilijapersoonan suhteesta.

Nuoret ja raikkaat Son Superior: Slowderhouse (ohj. Son Superior)

Entä miten lujaa Son Superor aikoo kaasutella tästä eteenpäin?

Nyt päätavoitteenamme on saada ep ulos ja ihmiset tykästymään siihen. Keikoille suuntaamme aktiivisemmin taas syksyllä. Uutta ep:tä on tarkoitus alkaa työstää heti, kun tuo ensimmäinen on saatu julkaistua. Meiltä on tulossa myös yksi video kappaleesta, jota ei vajaan parin viikon päästä ilmestyvältä ep:ltä löydy, Juuso Alamäki vihjaa.

Son Superior on:

Anders Vuorimaa (laulu ja basso)
Juuso Alamäki (kitara)
Julius Alamäki (kitara ja koskettimet)
Antti Siniranta (rummut)

Edit. 20.6.2016: Son Superiorin Born On Earth To Die On Mars -ep kuunneltavissasi tästä:

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa tähän mennessä esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin voit tutustua täällä.

Jos tiedät kuka, tai kenen yhtye olisi nuori ja vieläpä raikas, vinkkaa ihmeessä asiasta meille:

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää luettavaa