Hyinen hetki Suomenlahden rannikolla – Perjantaibiisinä Antti Autio: Haikara

Uuden polven lupaavan lauluntekijän odotettu esikoispitkäsoitto näkee päivänvalon helmikuussa.
13.1.2017 06:28

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Syksyllä 2015 monien kiinnostuksen Merkit-singlellään herättänyt, sittemmin Minä tuon mukanani sateet -kappaleella ja sille kuvatulla videolla pysäyttänyt lauluntekijä Antti Autio on palannut asiaan.

Viikon 2 Perjantaibiisinä kuulostellaan talviseen satamaan sijoittuvaa, polveilevin kitaroin ja selkäpiitä kutkuttavin jousin somistettua kipaletta nimeltään Haikara. Artisti kertoo yhtenä ottona purkitetusta laulusta näin:

Haikara on talvinen kappale, jonka sielunmaisemaa ovat Kaivopuiston lumiset rannat ja sieltä aukeava jäinen horisontti. Laulussa kerrotaan tarina, jossa jotain arvokasta on särkynyt ja itse on totaalisesti mokannut kaiken. Mokaamisen ja katumisen hyvä puoli on toisaalta se, että silloin tulee vähän määritettäneeksi sitä, mitä elämältään haluaa ja mitä itse pitää arvokkaana.

Jousisovitus syntyi hämmentävän kollektiivisesti ja kivuttomasti. Suurimman ansion tietenkin saavat itse jousien soittajat, eli Ella Rosenlund ja Erik Michelsen, mutta on vaikea sanoa kuka meistä sovittajista olisi sen syntymistä erityisesti liidannut. Mikä on oikeastaan meille aika harvinaista. Tuosta ilmeisesti piti tulla tuollainen kuin siitä tuli.

Perjantaibiisi Antti Autio: Haikara

Ensimmäisen kerran Antti Autio julkaisi musiikkia entisen kokoonpanonsa Antti Autio Trion kanssa toukokuussa 2010 ilmestynyneen, ripeään tahtiin loppuun myyneen Vieraita kankaita -ep:n muodossa. Nykyisen Antti Autio -yhtyeen esikoiskokopitkä Minä tuon mukanani sateet näkee päivänvalon helmikuussa 2017.

Antti Autio on:

Antti Autio (laulu ja kitara)
Ella Rosenlund (viulu ja laulu)
Erik Michelsen (basso ja kontrabasso)
Joel Parvamo (kitara)
Joska Saarinen (rummut)

Muuta hyvää kaiken kaikkiaan melkoisen paljon viikoittain päivittyvällä Parasta juuri nyt -soittolistallamme:

Parasta juuri nyt YouTubessa.

Lisää luettavaa