Arktista bluesia ja hyökyaaltoja – Parasta juuri nyt -lista niputtaa tuoreista kappaleista vaikuttavimmat

"Toisinaan tuntuu, että hukumme oman historiamme alle", pohtii viikon 48 artistivieras.
1.12.2016 19:42

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

On se sellainen homma, että parhaiden uutuusbiisien tietoisuuteen saattaminen on lopulta itse kunkin omalla vastuulla. Tälläkin viikolla ojennamme kuitenkin avuksi suuntaa osoittavan virtuaalihandumme.

Vuoden 2016 kierroksella 48 rakas soittarimme on ahminut kitusiinsa Antti Tuisku -viritteistä CMX:ää, At The Hollow’ta, Eero Koivistoista & UMO Jazz Orchestraa, John Legendiä, Joosuaa, Juhani 2000:ia, Matti Johannes Koivua, MC Pyhää Lehmää, Viitasen Piiaa ja Snipe Driveä.

Mahoton paikka.

Vieraaksemme kalastelimme viime erässä mukaan kahinoihin kavunneen Antti Aution, joka ystävällisesti kertoi Minä tuon mukanani sateet -sinkustaan seuraavanlaisin sanankääntein:

Kappale on syntynyt muutamassa eri vaiheessa ja paikassa. Perusriffi muotoutui käydessäni Islannissa vuonna 2013. Tuolloin olin juuri tutustunut hienoihin islantilaisartisteihin ja -yhtyeisiin, kuten Ásgeir Trausti ja Retro Stefson. Näistä voi biisissä kuulla kenties joitakin vaikutteita. Sanoitukset tein myöhemmin niin ikään useassa eri pätkässä, enkä osaa aivan tavoittaa hetkeä, jolloin tämä tuli valmiiksi.

Mielestäni Minä tuon mukanani sateet kertoo siitä, kun toisen päästää lähelle ja sitten hän näkee sen, jota olet yrittänyt piilottaa. Menneisyyttään ei voi kätkeä ja toisinaan tuntuu, että hukumme oman historiamme alle.

Biisistä muodostui nopeasti hyvin rakas sekä mulle että yhtyeelleni. Valitsimme tän singleksi osittain siitä syystä, että musiikkimme syvin olemus tuntuu kiteytyvän tässä jollakin kirkkaalla tavalla. Pyrkimyksemme oli tehdä pienillä ja yksinkertaisilla asioilla jotakin hyvin suurta ja paisuttelevaa. Taltiointi onkin paljolti samankaltainen kuin liveversiokin. Olemme soittaneet tämän usein keikan viimeisenä biisinä ihan vain siksi, että tän soittaminen jättää aina jälkeensä hyvän maun.

Mitäpä seuraavaksi, lunta?

Hah. Tällä kappaleellamme oli suurempi voima kuin aluksi kuvittelimmekaan, sillä heti kun olimme sen julkaisusta tiedottaneet, vesisateet saapuivat, ainakin Etelä-Suomeen, ja vesittivät hyvin alkaneen talven! Lupaamme seuraavaksi julkaista talvisemman kappaleen!

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 48/2016)

Lisää luettavaa