Surua, katumusta ja katuojia – Perjantaibiisinä Autiomaa: Juudas

"Kai tässä jonkinlaista henkistä Lapin erämaata on kanavoitu."
16.12.2016 07:26

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Rovaniemellä vuonna 2014 perustetun Autiomaan ilmaisu ammentaa kantrin ja folkin syvistä uurteista.

Niin cd:tä kuin c-kasettiakin tähän mennessä omakustanteena julkaissut nelikko saattaa 20.1. päivänvaloon ensimmäisen ”virallisen” albumikokonaisuutensa Hautaa surusi maahan -nimisen vinyyli+cd-paketin muodossa. Yksiin kansiin on koottu lauluja Autiomaan koko tähänastisen uran varrelta. Saatteen mukaan lauluin aiheina ovat muun muassa suru, katumus ja katuojat.

Autiomaan laulaja-kitaristi-lauluntekijä Otto Mikkola raottaa viikon 50 Perjantaibiisinä ruopivan Juudas-kappaleen saloja seuraavasti:

Tämä on levyn vanhimpia kappaleita, alkusäkeet olen kirjoittanut jo 2013. Juudas päätyi äänitettäväksi ikään kuin vahingossa; nuhaisina yskittiin tämä biisi syyskuussa nauhalle kaikkein viimeisimpänä, katkeron ja kurkkupastillien voimalla.

Musiikillinen tunnelma on tässä ehkä hieman sähköisempi kuin muilla lp:n kappaleilla, mutta temaattisesti molskahdetaan luontevasti levyn kantavien teemojen, eli surun, kaipauksen, katumuksen ja irtipäästämisen syviin vesiin. Kai tässä jonkinlaista henkistä Lapin erämaata on kanavoitu. Täälläpäin eläessä tietynlainen luopuminen on kaiketi aina läsnä. Vaikka pinta voi vaikuttaa tummalta, löytyy nurkista kuitenkin myös seesteistä valoa.

Ottaa siitä ja aistii:

Perjantaibiisi – Autiomaa: Juudas

Autiomaan voi vuoden 2017 puolella nähdä keikoilla seuraavasti:

20.1. Rovaniemi, Hulibumba
21.1. Oulu, Tuba
25.1. Kokkola, Corner’s Pub
26.1. Helsinki, Siltanen
27.1. Turku, Bar Kuka
28.1. Tampere, Vikkula
11.2. Pyhätunturi, Bar Colorado
25.3. Rovaniemi, Grande
19.5. Helsinki, On The Rocks (Stupido-klubi)

Otto Mikkolalta irtoaa Soundin lukijoille vielä terveisetkin:

Hengähtäkää hetki ja haudatkaa välillä surunne maahan, aivan riittämiin on jo ikävää tässä maailmassa. Itse lepään ja valmistaudun tulevaan keikkavuoteen istumalla villasukat jalassa kotona Rovaniemellä Jarno Sarjasta kuunnellen.

Kaikki möyheimmät kappaleuutuudet myös viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittolistaltamme:

Lisää luettavaa