Ahdinkoa, rauhaa ja iloa – Perjantaibiisinä ja Ensinäytössä Samoaja: Mountain

Folk-viisikon Landscapes-niminen esikoisalbumi näkee pian päivänvalon.
20.10.2017 10:09

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Modernisti värittynyttä folkia esittävä Samoaja-yhtye on julkaisemassa 8.11. ensimmäisen, Landscapes-nimeä kantavan pitkäsoittonsa.

Muun muassa Joose Keskitalon ja Suomen Zorrostakin tutun Petri Vähäsarjan kanssa keikkailleen ryhmän laulaja-kitaristi Viktori Pesonen kertoo:

– Landscapes on kertomus hengellisestä matkasta ja kotiin pääsystä. Teema etenee autiomaasta meren läpi suomalaiselle kotoisaan metsään. Tekstit käsittelevät jumalasuhdetta, elämää, ahdinkoa, rauhaa ja iloa ihmisen näkökulmasta.

”Edelliseen julkaisuumme verrattuna bändimme on kasvanut yhdellä jäsenellä, mistä on seurannut luonnollinen siirtymä aiempaa laajempaan soundiin.”

Musiikillisesti pyrimme ajattelemaan äänimaisemia entistä syvemmin. Edelliseen julkaisuumme (& The Depressed -ep, 2016) verrattuna bändimme on kasvanut yhdellä jäsenellä, mistä on seurannut luonnollinen siirtymä aiempaa laajempaan soundiin. Tavoitteenamme oli saada tekstit ja sävellykset tukemaan toisiaan ja olemmekin todella tyytyväisiä lopputulokseen, ynnäilee basisti Samppa Niemelä.

Tänään esimakua tulevasta saadaan Perjantaibiisinämme helähtävän Mountain-kappaleen muodossa. Samalla virallisessa Ensinäytössä on Lauri Alberto Mannisen yhdessä Adi Dobrinin ja Arttu Mäkisen kanssa työstämä musiikkivideo.

Viktori Pesonen taustoittaa kappaletta:

Mountain kertoo rikkinäisyydestä, epätoivosta ja siitä, miten kuitenkin kaiken jälkeen meidän ikeemme on hyvä kantaa ja kuormamme kevyt. Vaikka se tuntuisikin raskaalta.

Perjantaibiisi ja Ensinäyttö Samoaja: Mountain (katso Lauri Alberto Mannisen, Adi Dobrinin ja Arttu Mäkisen ohjaama musiikkivideo jutun alusta)

Viktori Pesonen kuvassa keskellä, Samppa Niemelä oikealla / Kuva: Adi Dobrin

Samoaja on:

Viktori Pesonen (laulu ja kitara)
Vesa Hynninen (koskettimet)
Pentti Salminen (kitara)
Samppa Niemelä (basso)
Onni Tulla (rummut)

Bändin voit nähdä seuraavaksi keikalla Helsingin Bar Mendocinossa lauantaina 21.10.

Pesonen ja Niemelä vaikuttavat myös Nuoret ja raikkaat -sarjassammekin aikoinaan esiin nostetussa Luminant Visionsissa.

Uutuuspykäisyistä koherenteimmat viikoittain päivittyvällä Parasta juuri nyt -soittolistallamme:

Lisää luettavaa