Rakkaudesta, pettymyksestä ja toivosta – Perjantaibiisinä Kaapo: Uusi päivä

"En näe tässä vaiheessa vielä mitään järkeä julkaista täyspitkää."

Kaapo
Kuva: Ville Malja

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Viikolla 13 valokeilan kaappaa toiseen singlejulkaisuunsa ennättänyt vantaalaistulokas Kaapo.

Artisti kertoo Uusi päivä -nimisestä kappaleestaan näin:

Mulla oli tästä olemassa erittäin valmis demotus ja arraus kun mentiin bändin kanssa studioon. Biisi sai alkunsa bassolainista ja mä muistan, että kuuntelin tohon aikaan tosi paljon jotain ranskalaista 60-luvun poppia, France Gallia ja vastaavaa. Mukaan tarttuikin tuollainen hyvin viihteellinen laulettu teema, josta itse pidän kovasti. Sanat olin alun perin tehnyt englanniksi työnimellä Brand New Day. Kirjotin ne siitä sitten uudelleen suomeksi.

Alkuperäistekstissä oli alussa niinkin elämänmyönteinen laini kuin ”I’m gonna start a brand new day by eating glass and razorblades”. No, sehän oli helppo kääntää sointuvasti myös suomen kielelle. Loppu stoori rakentui luontevasti oman juuri paskaksi menneen pitkän parisuhteen raunioilta. Rakkaudesta, pettymyksestä ja toivostahan tässä kipaleessa hyvin alleviivatusti on kyse.

Perjantaibiisi Kaapo: Uusi päivä

Miten tästä eteenpäin, Kaapo?

Tässä on nyt yhtenä pääprioriteettina saada valmiiksi video tästä kyseisestä biisistä. Palkkaamalleni costaricalaiselle tekijätiimille on annettu vapaat kädet, joten en oikein itsekään tiedä mitä sieltä on tulossa! Bändin kanssa treenataan käpy punasena biisejä keikkakuntoon. Meidän kitaristin pitäisi käydä lunastamassa sen Firebird kanista. Ilman sitä ei keikkoja kuulemma soiteta.

Julkaisujen suhteen mennään sinkku kerrallaan, en näe tässä vaiheessa vielä mitään järkeä julkaista täyspitkää. Ennemmin joku kassu-/vinyyli-ep ensin. Mut nää on myös pakon sanelemia kustannusteknisiä juttuja: itsekseen kun tekee, niin on luontevampaa jakaa kustannukset pitkälle aikavälille ja julkaista biisejä ripotellen pitkin vuotta. Eihän tällaista hyväntekeväisyysduunia muuten kenenkään perse kestä. Just nyt pähkäilen, mitkä biisit julkaisisin seuraavaks. Kesän kynnyksellä on tarkoitus mennä takaisin studioon.

Ensimmäisestä, Tavaratalojen alttareilla -nimisestä singlestään Kaapo kertoi tammikuussa Parasta juuri nyt -listakatsauksellamme.

Kuuntele ja seuraa myös viikoittain päivittyvää listaamme:

Parasta juuri nyt YouTubessa ja Deezerissä.