Alussa oli lattarikertsi – Perjantaibiisinä Nefer Nefer: Vain tämän yön

"Tajuttiin, että tämä pitää tehdä niin kuin rokkibändi tän tekisi."
11.11.2016 09:16

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Tänään tarjolla aimo annos nuoruuden vimmaa.

Viime uudenvuoden alla esittelimme Tarkkailuluokallamme tuolloin jo kertaalleen Lauantailekaakin heilutelleen helsinkiläisnelikko Nefer Neferin.

Määrätietoisia askelia on sittemmin otettu ja ensimmäinen virallinen single julkaistu. Nimenomainen Vain tämän yön -kappale kajahtaa tänään Perjantaibiisinämme. Nefer Neferin laulaja-kosketinsoittaja Julius Sihvonen kertoo:

Alun perin meillä oli vain lattari-iskelmältä kuulostava kertosäe ja sanat ”vain tämän yön”. Soitin biisi-ideani jäbille treeniksellä, se ei korniudessaan oikein ottanut tuulta alleen. Sitten tajuttiin, että tämä pitää tehdä niin kuin rokkibändi tän tekisi. Axel muutti kertosäkeen soinnut junttaavaksi Nirvana-riffiksi, Eliel laittoi bassosäröt täysille ja Allu soitti vihaisen staattiset Hives-rummut. Säkeistöissä käytettiin diskobassosynaa tuomaan kappaleeseen vielä vähän lisää tanssittavuutta.

Sanoitukset rakentuvat vanha suola janottaa -teeman ympärille. Niissä kuvataan, miten kännykän laturin palauttaminen eskaloituu tilanteeksi, josta ei ole enää paluuta.

Kas näin:

Perjantaibiisi Nefer Nefer: Vain tämän yön

Nefer Nefer on:

Julius Sihvonen (laulu ja koskettimet)
Axel Virkkunen (kitara)
Eliel Kilkki (basso)
Aleksi Ripatti (rummut)

Yhtyeen voi nähdä seuraavan kerran livenä pääkaupunkimme Bar Loosessa keskiviikkona 23.11. alkaen kello 21:00.

Hamaan tulevaisuuteen saakka sopii kuunnella viikoittain päivittyvää Parasta juuri nyt -soittariamme:

Lisää luettavaa