”Ihminen on pallollamme äärimmäisen etuoikeutettu otus” – Perjantaibiisinä Ronskibiitti: Anna lisää

Turkulaisten aikamme tilaa peilaava uutuus on ensimaistiainen syksyllä ilmestyvältä Epävääryys-pitkäsoitolta.

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Ronskibiitti on vuodesta 2003 lähtien toiminnassa ollut ungerground- ja – omien sanojensa mukaisesti – ”elektronis-eklektiseen” räppiin erikoistunut kokoonpano Suomen Turusta. Vuosien varrella pumppu on kasvanut triosta viisimiehiseksi.

– Bändissä vaikuttavat tätä nykyä mikrofonimiehet Klaus Kustaa ja Sattalite, levysorvauksen ja sahauksen suurlähettiläs DJ Loudus Plexus sekä tuottajaguru 2-Tahti, joka paremmin ja ensisijaisesti taiteilijanimellä Mesak tunnetaan, itse niin ikään mikrofonin varressa paahtava K!rby valaisee.

Viikon 29 Perjantaibiisinä ahmitaan Anna lisää -nimistä Ronskis-siivu, josta miekkosemme luonnehtivat näin:

– Vaikka ihminen on pallollamme äärimmäisen etuoikeutettu otus, on meillä taipumus ajatella, että elämä olisi jotenkin epäoikeudenmukaista, emmekä koskaan saisi mitään riittävästi. Sitä mitä meillä luonnollisesti ei ole, pystymme suurien aivojemme ja egoistisen Napoleon-kompleksimme vuoksi tuottamaan keinotekoisesti lisää. Haluamme loputtomasti sitä hyvää makeaa ja jos sitä ei luonnollisesti riitä, teemme sitä luonnottomasti itse. Mikään ei ihmiselle riitä! Tätä teemaa peilaa uuden albumimme ensimmäinen sinkkulohkaisu Anna lisää.

Perjantaibiisi Ronskibiitti: Anna lisää (ohj. Atte Heinonen, Artturi Rostén ja Kalle Kolin)

Ronskibiitti on:

K!rby, Klaus Kustaa ja Sattalite (räpit)
Loudus Plexus (DJ)
2-Tahti (tuotanto)

Loppukeväästä Jotain paskaa ne syö -nimisen singlekokoelman julkaisseen ryhmän Epävääryys-pitkäsoiton on määrä ilmestyä tulevana syksynä. Keikalla Ronskibiitin voi nähdä lähitulevaisuudessa seuraavasti:

29.7. Turku, Ilmiö-Festivaali (Ronskibiitin yhdessä Nightsatan-orkesterin kanssa perustaman Ronski & Satanicin ensikeikka)
4.–5.8. Lappeenranta, Laineen Kasperin Linnunradan rinnebaari / LPRHC-Fest
6.8. Turku, Musapiknik

Tämänkin hetken timmeimmät biisulit paikannat viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme: