Hiekkalaatikosta kissanhiekkalaatikkoon – Ensinäytössä Plutonium 74 -video Seitsemän vuoden välein

Kauan on saatu odottaa Plutonium 74:n kolmatta levyä, mutta pian se on täällä: Matkalla perille ilmestyy Stupido Recordsin kautta 12.6. Formaattia löytyy cd:stä digiin ja tuplavinyyliin.

Albumia herutellaan vielä yhdellä maistiaisella. Yläpuolella videon kera ensiesityksensä saa Seitsemän vuoden välein, jossa yhtyeelle tyypillisen rennon rytmimusiikin keinoin ihmetellään ajan kulumista seitsemän vuoden sykleissä tutun konkreettisin havainnoin: ”Seitsemän vuoden välein ihminen huomaa olevansa vanha/Hiekkalaatikko on vaihtunut kissanhiekkalaatikoksi”. Videon on ohjannut Teijo Pellinen. Kappale löytyy toki myös esimerkiksi Spotifysta, ja se on lisätty nyt myös Soundin Parasta juuri nyt -soittolistalle.

Yhtye kuvailee monenlaisten versioiden kautta valmiiksi muotoutunutta Matkalla perille -albumia synteesiksi kahdesta edeltäjästään. Mukana on sekä orgaanista rentoutta että elektronisempaa leikkaa/liimaa-tekniikkaa.

Jo vuonna 1998 ensiaskeleensa ottaneen Plutonium 74:n tämän hetkinen kokoonpano on Ylermi Rajamaa (koskettimet, akustinen kitara, laulu), Joanna Sulonen (keytar ja laulu), Stella Kullström (viulu ja laulu), Erno Haukkala (pasuuna, huilu ja laulu), Eero Savela (trumpetti ja laulu), Olli Rautiainen (haitari, trumpetti ja syntetisaattorit), Kaj Kääriäinen (sähkökitara ja laulu), Joonatan Kotila (basso ja koneet), Ilja Juutilainen (perkussiot), Ville Pystynen (rummut ja koneet) ja Eppu Helle (äänimies).

Levy on omistettu edesmenneelle, pasuunaa ja mandoliinia soittaneelle Ville Nissiselle.

Plutonium 74