Mikä onkaan parempi joululahja kuin uudet hokkarit – Plutonium 74:n joululaulussa ihaillaan Pertin luistimia

21.12.2018 10:53

Joululauluja on monenlaisia. Onneksi! Hartaiden virsien vastapainoksi joulun sanomaa voi yhtä hyvin ujuttaa niin rockiin, punkiin kuin vaikka reggaeenkin – kuten on nyt tehnyt suomireggaeyhtye Plutonium 74 kappaleellaan Pertin hokkarit. Melkoisen taikaluistimet pukin kontista paljastuukin!

Kappale itsessään sai alkunsa jo vuonna 2010 ja se tallennettiinkin kolme vuotta sitten. Viimeiset silauksensa laulu sai kuluvana vuonna ja niin se valmistui kuin valmistuikin ilahduttamaan joulua 2018.

Singlen kansikuvaankin (katso jutun lopusta) liittyy hauska tarina. Antaa yhtyeen itsensä kertoa:

”Isä Harri otti ja valjasti perheen vainukoiran Jallun potkukelkan eteen ja he kiisivät hurjaa vauhtia pimeässä talviaamussa”

– Biisin kansikuvana on kuva Pystysestä (rumpali Ville) noin vuodelta 1989, Kuusjoen vanhasta kansakoulusta, jossa hän asui perheineen ja harjoitteli rumpujensoiton jaloa taitoa. Hän kävi tuolloin Yliskulman ala-astetta ja koulutaksi haki joka aamu Pystysen siskoineen noin kilometrin päästä kotoa, joten joka aamu piti kävellä koulutaksille. Talvisin tie oli todella jäinen ja mukavimpia muistoja tuolta ajalta ovat ne aamut, kun heidän isä Harri otti ja valjasti perheen vainukoiran Jallun potkukelkan eteen ja he kiisivät hurjaa vauhtia pimeässä talviaamussa kilometrin matkan koulutaksille.

– Taisi olla juuri ennen vuodenvaihdetta 1989 kun Pellonnummentie oli numeron 42 kohdalla niin jäässä, että koko Pystysten perhe pisti hokkarit jalkaan ja sai luistella sydämensä kyllyydestä kertakaikkiaan kylätiellä!

Pertin hokkarit -singlen kanteen pääsi nuori rumpali Pystynen.

 

Lisää luettavaa