Rattukselta albumi ja kiertue

Punklegenda Rattus julkaisee tuoreen Uudet piikit -albumin 24.10. Uusi levy sisältää "tuttua" hardcorepunkkia metalliräyhäkkyydellä ja rockilla höystettynä.

Jo vuonna 1978 perustettu Rattus on ehtinyt olla monessa mukana. Bändi on esimerkiksi julkaissut lukuisia seiskatuumaisia ep-levyjä jo vuodesta 1980 lähtien. Rattuksen levyjä on ilmestynyt myös ulkomailla, esimerkiksi Brasiliassa, Ranskassa, Yhdysvalloissa, Malesiassa ja Saksassa. Lisäksi bändiä on voinut kuulla monilta kotimaisilta ja ulkomaisilta punk-kokoelmilta. Vuonna 1988 Rattus tuli kuitenkin tiensä päähän ensimmäisen kerran.
 
Vuonna 2001 alkoi taas tapahtua ja Rattus päätti katkaista yli kymmenen vuotta kestäneen tauon. Vuosina 2004-2005 Rattuksen paluu käynnistyi toden teolla, kun bändi teki kiertueita Yhdysvalloissa ja Keski-Euroopassa. Lisäksi uusia biisejä syntyi sen verran, että Rattus julkaisi ensimmäisen (!) studioalbuminsa marraskuussa 2005.

Uudet piikit -levy esittelee Rattuksen toisen kerran pitkäsoiton mitassa. 

– Uutta levyä tehdessä asiat loksahtelivat paikalleen. Albumi antaa oikean kuvan Rattuksesta vuonna 2007. Kokonaisuus on tinkimätön, yhtyeen leiristä kuvaillaan.

Rattus lähtee uuden levynsä myötä myös keikoille ja suuntaa parin Suomen keikan jälkeen myös yli parin viikon mittaiselle Brasilian-kiertueelle syyskuun lopussa.

– Alkuvuosi kului lähinnä uusien biisien rakentelun ja studiotyöskentelyn parissa, joten odotukset ovat korkealla keikkojen suhteen. Etenkin, kun pitkään suunniteltu rundi Brasiliassa on viimeinkin toteutumassa. Odotettavissa lienee rankka, mutta antoisa reissu, bändi kommentoi.

www.rattus.fi