”Soundcheckin aikana pöydissä diilattiin avoimesti huumeita” – Block of Flats kertoo kummista keikoista ja uudesta levystä

Timo Isoaho jututti debyyttialbuminsa julkaissutta porvoolaisyhtyettä Soundiin 10/23.
8.12.2023 11:09

Porvoossa vuonna 2013 perustettu Block Of Flats soittaa vaihtoehtoista ja punkahtavaa modernia raskasta rockia, jonka keskiössä ovat isosti tarttuvat kertosäkeet.

Kovia odotuksia ep-levyillään ja energisillä keikoillaan nostattaneen Block Of Flatsin debyyttialbumi No Hope For The Hopeless julkaistiin 24. marraskuuta. Puhutaan mutta otetaan ensin vauhtia menneistä ajoista.

Millaisia tarinoita tai muistoja nousee ensimmäiseksi mieleen takavuosilta?

– Monet parhaat muistot tuntuvat liittyvän ”ensimmäisiin kertoihin”. Eka Euroopan-rundi, eka levydiili, eka festarikeikka, eka kerta radionakavilla ja niin edelleen. Ja nyt tälle listalle voi liittää debyyttialbumin, aloittaa basisti Kauri Koponen.

– Siitä voi olla pirun ylpeä, ettei olla missään vaiheessa luovutettu. On vaan jatkettu entistä kovemmin eteenpäin, vaikka vastoinkäymisiä onkin osunut tielle, toteaa laulaja Jonne Nikkilä.

– Se, että ollaan saatu yhteistyökumppaneiksi Ranka Kustannus, Fullsteam ja manageri Katja Vauhkonen, tuntuu todella hienolta, kitaristi Jesse Kataja miettii.

– Täytyy kyllä sanoa, että piti vähän ihmetellä, kun HIMin Mika ”Kaasu” Karppinen tuli levytyssessioihin Helsingin Finnvoxille virittämään mun rumpusettiä, lisää Ossi Ågren.

Mutta niin, No Hope For The Hopeless. Milloin levyn valmisteleminen alkoi?

– Pandemia-aikana demotettiin hirveä kasa mun tekemiä juttuja, ja niiden joukosta ruvettiin sitten Ranka diilin jälkeen valitsemaan albumibiisejä. Varsinaisesti levyn kasaaminen alkoi syksyllä 2022, muistelee Nikkilä.

– Isoin tavoite oli se, ettei tehdä levyn suhteen kompromisseja tai päästetä läpi yhtään huonoa biisiä, Koponen sanoo.

Mistä ammennatte inspiraatiota sanoituksiin?

– Loppujen lopuksi tekstit syntyvät aina omaan elämään liittyvistä kokemuksista ja havainnoista, aloittaa basisti.

– Biiseihin on purettu monenlaisia ajatuksia ja näkökulmia, ja ne ovat sitä kautta toimineet itselle myös ”henkisinä työkaluina”. Sanoituksia voi tulkita hyvin monella tavalla, ja toivon mukaan tekstit auttavat jengiä käsittelemään omia ajatuksiaan vaikeina aikoina.

Millainen tarina liittyy levyn otsikkoon?

– Albumin nimibiisi No Hope For The Hopeless on kirjoitettu myrskystä oman pään sisällä. Niistä fiiliksistä, kun kaikki tuntuu kaatuvan päälle ja lopulta on vaikea erottaa edes sitä, mikä on totta ja mikä taas ei. Kappaleessa ei oikein oteta selvää omista tunteistaan, kertoo Koponen.

– Lähtökohtaisesti me digataan aika synkästä meiningistä, ja tuollainen otsikko tuntui hyvältä. Se myös sitoo yhteen levyn kokonaista sanoitusmaailmaa, Nikkilä sanoo.

– Ja vaikka No Hope For The Hopeless vaikuttaakin aika synkältä nimeltä, niin sen uumenissa itse asiassa elää myös pieniä toivon kipinöitä, lisää Koponen.

Millaisia suunnitelmia Block Of Flatsilla on tulevien aikojen varalle?

– Tehdä mahdollisimman paljon keikkoja! Tavoitteena on esimerkiksi se, että tulisi kiireinen kesä, sanoo rumpali.

– Treenataan ahkerasti ja ruvetaan tekemään uusia biisejä, Kataja lisää.

Esiintymisistä puheen ollen: mikä on yhtyeen toistaiseksi unohtumattomin keikkamuisto?

– Ainakin eräs Slovakian-veto on jäänyt varsin hyvin mieleen. Keikkapaikka muistutti katakombia, ja soundcheckin aikana pöydissä diilattiin avoimesti huumeita. Konsertin jälkeisillä jatkoilla paikalliset pyysivät meitä laulamaan Suomen kansallislaulua, ja mestan omistaja säesti touhua didgeridoolla. Olihan se vähintäänkin mielenkiintoinen iltama, nauraa kitaristi.

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 10/23.

Lisää luettavaa