SOUNDI-CD ilmestyy 26.1.2011

16.12.2010 13:08



Jo pitkälti toistakymmentä vuotta on Soundi valinnut joukon vuoden kiintoisimpia biisejä ja rakentanut niistä cd:n, joka on toimitettu lukijoille joululehden mukana.

Nyt cd:n saavat kaikki Soundin kestotilaajat vuoden ensimmäisen numeron mukana keskiviikkona 26. tammikuuta.  

Kuten täästä esittelystä huomaat, on levy tällä kertaa kenties kaikkien aikojen paras. Mikäli et ole kestotilaaja, kannattaa tilausasiat hoitaa saman tien kuntoon.

Kukaan ei halua jäädä ilman Soundi-cd:tä 2011!

1. Barbe-Q-Barbies: Spell
Spell on munille potkivan tehokas singlelohkaisu Barbe-Q-Barbiesin lokakuussa julkaistulta All Over You -albumilta. Biisiin on tehty myös räiskyvä musavideo. Jokaisen Kenin polvilleen saavat Barbit tunnetaan pauhaavista kitaroista ja rock-asenteella höystetystä energiasta, josta Spell on loistava esimerkki. Livenä tyttöjen raivokas rockshow syttyy todella liekkeihin, joten kannattaa etsiytyä seuraavalle keikalle. Ja eturiviin!
www.barbeqbarbies.com

2. CMX: Kappaleina
Syyskuussa 2010 julkaistiin järjestyksessään 13. CMX-albumi Iäti.
”Edellinen albumimme oli suuri ja mahtava progressiivinen spektaakkeli. Nyt halusimme yksinkertaistaa ja karsia, etsiä musiikkimme melodista ydintä ja tunteen roihua. Kirjoitimme laulut pitkälti yhdessä talven ja kevään aikana. Tuntuu, että pääsimme hyvin lähelle”, toteaa A.W. Yrjänä. Tälle Soundi-CD:llä kuullaan albumilta sen kolmas single Kappaleina.
www.cmx.fi

3. Teräsbetoni: Uudestisyntynyt
Uudestisyntynyt -kappaleen säveltäjä ja sanoittaja Jarkko Ahola: ”Niin kuin useimmat onnistuneet biisit, tämäkin syntyi kuin itsestään. Sävellystyö lähti liikkeelle mietiskelevästä akustisella kitaralla soitetusta kuviosta, jonka johdosta kuin luonnostaan lyriikastakin tuli pohtiva ja kyselevä.  Oikeastaan kappaleen kertosäe kertoo kaiken: ”Milloin kaikki muuttuu? Missä tie haarautuu? Voiko menneet unohtaa? Saako kaiken anteeksi antaa? Kun kulkee edelleen, jääkö teot paikoilleen?” Siinäpä pohdittavaa itse kullekin.”
www.terasbetoni.com

4. Von Hertzen: Brothers: Miracle
Suomen tunnetuin rockveljeskolmikko, Von Hertzen Brothers, allekirjoitti maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa ja julkaisee neljännen albuminsa maaliskuussa 2011. Odotukset ovat korkealla, sillä bändin kaksi edellistä levyä, vuonna 2008 julkaistu Love Remains The Same, sekä Approach (2006) ovat myyneet kultaa. Ensimmäinen singlelohkaisu Miracle antaa erittäin vahvaa esimakua tulevasta.
www.vonhertzenbrothers.com

5. Tuomari Nurmio: Rakkautta rahalla et saa
Marraskuussa 2010 kuusikymmentä vuotta täyttänyt Tuomari Nurmio julkaisi kahdennentoista suomenkielisen, kokonaan omia uusia biisejä sisältävän albumin Paratiisin puutarha lokakuussa. Uuden levyn tanssigroove rakentuu kahden lyömäsoittajan, Janne Haaviston ja Abdissa ”Mamba” Assefan luomalle perustalle. Heidän lisäkseen albumilla soittaa tuottaja Janne Haaviston kokoama 18-henkinen studiobändi. Tälle Soundi-CD:lle valittu Rakkautta rahalla et saa on albumin eittämättä groovaavin kappale.
www.tuomarinurmio.fi

6. Ismo Alanko Teholla: Onnellisuus
Ismo Alangon 21. albumi Onnellisuus ilmestyi helmikuussa 2010. Se on järjestyksessään toinen yhteistyössä perkussionisti Teho Majamäen kanssa tehty albumi. Sen nimikappaleesta muodostui radiohitti ja ehdoton keikkasuosikki, jonka tahtiin tanssitaan sukupolveen katsomatta. Kappaleesta on tehty myös hieno musiikkivideo, jonka on ohjannut Stefan Lindfors.
www.ismoalanko.com

7. Jukka Takalo: Jeesukseksi ristille
Jeesukseksi ristille on Jukka Takalon tarina nuoruudesta, rokkifestareista, uskosta ja rakkaudesta. Aknestik-nokkamiehenä aiemmin häärineen Takalon toinen sooloalbumi Vastarannan laulut julkaistaan helmikuun alussa ja siltä löytyy myös nettihitiksi noussut kappale Jokainen on vähän homo. Kuplettiperinnettä kitarapoppiin yhdistävä, harvinaisen asiapitoinen albumi on puuttuva lenkki Jaakko Tepon ja Morrisseyn välissä.
www.jukkatakalo.fi

8. Viikate solistinaan Topi Sorsakoski: Hautajaissydän
Hautajaissydän on Viikate-originaali, jonka yhtye toteuttaa rautalangan ja iskelmän perinteitä kunnioittaen. Yhdessä Topi Sorsakosken ajattoman tulkinnan kanssa Hautajais­sydän tuo vanhojen ikivihreiden tuulahduksen luoksemme.
Viikate on 1996 perustettu kouvolalainen mollissa kulkeva rock-yhtye. Sen kahdeksasta studiolevystä kolme viimeisintä (Marraskuun lauluja I & II sekä Kuu kaakon yllä) ovat myyneet kultaa.
www.viikate.com

9. The Blanko: You & I
The Blanko on Pauli Hauta-aho (kitara & laulu), Jarkko Saarinen (rummut & taustalaulu) ja Marko Haataja (basso). Vuonna 2006 perustettua kokoonpanoa voisi kutsua Supertrioksi. Kymmenien toinen toistaan energisempien keikkojen myötä The Blanko on kerännyt itselleen vakuuttavan live-bändin maineen. Yhtye itse kutsuu tyyliään moderniksi retro-rockiksi. Jotain uutta, jotain vanhaa, sinistä ja lainattua.
Pauli kuvailee You & I -kappaletta näin: ”Avaussinkkumme You & I on kertomus pelottomuudesta unelmoida ja elää, mikä voidaan liittää mihin elämän osa-alueeseen tahansa. Pää pilvissä ja jalat maassa – siihen kannattaisi meidän kaikkien pyrkiä.”
www.theblanko.com

10. Disco Ensemble: Lefty
Disco Ensemblen neljäs albumi The Island of Disco Ensemble ilmestyi maailmanlaajuisesti toukokuussa 2010. Levyn myötä bändi kiersi jälleen Saksan ja Suomen suurimmat festivaalit, ja suuntasi kesän jälkeen vielä menestyksekkäälle klubikiertueelle Eurooppaan. Albumin kolmas single Lefty on ollut Saksan collegeradioiden soitetuimpia kappaleita läpi syksyn 2010.
www.discoensemble.com

11. Paleface: Helsinki Shangri-La
Helsinki – Shangri-La edustaa urbaania folkkia, joka on enemmän sukua vanhalle kupletille kuin bling-bling -musiikin kieroutuneelle arvomaailmalle. Paleface kommentoi pahoinvointivaltiomme ilmiöitä sortumatta saarnaamiseen, ja sanan säilä on terävämpi kuin koskaan. Palefacen ensimmäinen suomenkielinen albumi ilmestyi syyskuussa 2010 ja ylsi nopeasti kultalevyyn oikeuttaviin myyntilukemiin.
www.paleface.fm

12. Jukka Poika: Ikirouta
Ikirouta on peräisin suomalaisen reggaen nuoren veteraanin Jukka Pojan albumilta Kylmästä lämpimään. Rehellinen teksti on vahvasta omaelämäkerrallisuudesta huolimatta suora ja puhutteleva. Mukana on sopiva annos liekkiä, unohtamatta kuitenkaan pehmeyttä.
Jukka Poika on soololevyjensä ohella vaikuttanut muun muassa yhtyeissä Soul Captain Band, Kapteeni Ä-ni ja Jenkkarekka. Kylmästä lämpimään -albumi julkaistiin kesällä 2010.
www.myspace.com/jukkapoika

13. Delay Trees: Tarantula / Holding On
Helsinkiläis-hämeenlinnalainen Delay Trees on nuoresta iästään huolimatta herättänyt runsaasti kiinnostusta utuisen, maalailevan ja melodisen indiepopin ystävissä niin koti- kuin ulkomaillakin.
Vuonna 2007 aloittanut ja samana vuonna ensimmäiset keikkansa tehnyt yhtye julkaisi ensimmäisen levynsä, Soft Construction -EP:n vuonna 2009.
Debyyttilevyn äänitykset aloitettiin toukokuussa 2010. Lopputulos on bändin laulaja-kitaristi Rami Vierulan mukaan ”Melankolisen rauhoittava kokonaisuus, joka toimii parhaiten soundtrackina aamuöisille kävelyille ja kiireettömille road tripeille.”
www.delaytrees.com

14. Matthau Mikojan: Plastic Trays
Matthaun Mikojanin kolmas albumi läjähtää tiskiin maaliskuussa ja ensimmäisenä albumilta julkaistu single Plastic Trays osoittaa, että miehen biisikynä on loistavassa terässä. Kauniita melodioita ja vahvaa dynamiikkaa pursuava biisi todistaa myös kokoonpanoaan hieman uudistaneen trion olevan kovemmassa iskussa kuin koskaan. Ahkerasti tien päällä niin Suomessa kuin ulkomailla viihtyvä retkue on vuosien mittaan hitsautunut yhdeksi maamme karismaattisimmista ja tiukimmista rockbändeistä.
www.matthaumikojan.com

15. Mokoma: Huomenhaamu
Mokoman herkempää ilmaisua edustava Huomenhaamu rakennettiin alun perin osaksi keväällä 2010 julkaistua Sydänjuuret -albumia. Arveluttavalla työnimellä Kansallismielinen varustettu kappale kävi treeni­kämpällä pitkän tien folkahtavan äärimetallin ja akustisen version kautta nykyiseen muotoonsa. Sydänjuuret-session kappaleista selkeimmin radiobiisiltä haiskahtanut Huomenhaamu ei kuitenkaan löytynyt paikkaa uusia uria aukoneesta albumikokonaisuudesta. Syksyllä 2010 julkaistulta Juurta jaksain EP:ltä löytyi biisille kuitenkin hyvä koti.
www.mokoma.com

16. Radiopuhelimet: Globaali anaali
”Kehitys, edistys: pelkkää kusetusta”, kuvailee Radiopuheli­met ympäröivää maailmaa Globaali anaali -biisissään ja groovaa samalla kuin hullun elin mielettömän takapuolessa. Radiopuhelimien 12. levy polkaistaan käyntiin kappaleella, joka jättää nuoremmat kalkkiviivoille heti lähdössä. Oulun riffijyrä ei kesyynny, vaan leipoo levy levyn jälkeen Globaalin anaalin kaltaisia rokki­räjähdyksiä.
www.radiopuhelimet.net

17. The Mama King: Mama King
”Aavikon pölylle ja autotallien räminälle, mutta myös festarien päälavoille maistuva Supertender tulee vastustamattomasti iholle” (Keskisuomalainen).
The Mama Kingin jäsenet ovat monissa liemissä keitettyjä musiikin ammattilaisia: miehistöön kuuluvat Kie Von Hertzen, Kalle Chydenius, Mauro Gargano ja Mikko Laiho. Musiikkityyli liikkuu samoissa maisemissa mm. Audioslaven, Danko Jonesin ja The Queens Of The Stone Agen kanssa.
Bändin syksyn keikat ovat saaneet kansan varauksemattoman hyväksynnän.
www.myspace.com/themamaking

18. Reckless Love: Back To Paradise
Back To Paradise edustaa Reckless Loven ravisuttavan debyytin tanssittavinta, hard­rockin ja discon yhdistelmää! Yhtyeen nimeä kantavasta debyyttialbumista on julkaistu myös bonuskappaleita sisältävä erikoispainos Cool edition. Reckless Love on noussut raketin lailla suomalaisen hard rockin piristykseksi! Debyytti on herättänyt suurta ihastusta myös maamme rajojen ulkopuolella.
www.recklesslove.com

19. Minä ja Ville Ahonen: Sano
Helsinkiläinen muusikko ja teatterintekijä Ville Ahonen tapasi sattumalta ravintolassa Kauko Röyhkän, jolle hän tarjosi kuunneltavaksi demoaan. Röyhkä piti kuulemastaan siinä määrin, että kutsui Ahosen lämmittelemään Röyhkän ja Riku Mattilan kiertuetta.
Ville jatkoi laulujen kirjoittamista, mutta huomasi pikkuhiljaa että uusi materiaali kaipasi mies- ja kitara tulkinnan sijaan kokonaisen bändin tukea. Yhtye  sai nimekseen Minä ja Ville Ahonen. Samannimisen debyyttilevyn lauluissa melankolia kohtaa hetkittäin jopa iloittelevan tanssi-biitin.
www.minajavilleahonen.com

Lisää luettavaa