Tavastian uusi johtaja livahti klubille jo alaikäisenä ja esiintyi Agentsin keikalla – haastattelussa Mari Hatakka

Mari Hatakka nousee vuodenvaihteessa Helsingin Tavastia-klubin uudeksi toimitusjohtajaksi. Timo Isoaho selvitti, millainen pomo Suomen rockpyhättöön saatiin.
18.10.2023 08:04

Helsingin Tavastia-klubin taustalla toimiva Rock And Roll Oy on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Mari Hatakan. Hän siirtyy Tavastialle Espoon kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikön tehtävästä.

Hatakka aloittaa työnsä ensi vuoden alussa, kun nykyinen toimitusjohtaja Juhani Merimaa ja hallituksen puheenjohtaja Pekka Görman jäävät eläkkeelle. Katsotaanpa, millaisen kipparin Tavastia saa.

Mari Hatakka, miten populaarimusiikki tuli aikoinaan elämääsi?

– Olen ollut musadiggari ihan pienestä pitäen – altistuin hyvälle musiikille jo kotona äidin levyhyllyn äärellä. Todellinen herätys tuli varhaisessa teini-iässä, kun kuuntelin Ylen Rockradiota ja sen erikoisohjelmia. Erityisen hyvin on jäänyt mieleen Little Richardista tehty spesiaali… Jos taas katsotaan kotimaahan, niin tuossa iässä kovimpia juttuja olivat esimerkiksi Sielun Veljet ja J. Karjalainen.

Mikä on varhaisin Tavastiaan liittyvä muistosi?

– Pääsin aikoinaan klubille sisään alaikäisenä, ja tämä oli toki suuri kehumisen aihe kaveripiirissä. Kaikki nimittäin tiesivät, että Tavastian poket ovat todella tiukkoja.

– Ensimmäisen kerran esiinnyin Tavastialla Topi Sorsakoski & Agents kokoonpanon kanssa (tanssijana), ja se oli tietenkin juhlavaa. Eka laulukeikka taas tapahtui Laika & The Cosmonauts -yhtyeen kanssa, ja silloin pelotti sen verran paljon, että polvet löivät loukkua ihan kirjaimellisesti. Kun olimme menossa lavalle, en todellakaan tiennyt nouseeko kurkusta pihaustakaan, mutta onneksi kaikki meni hyvin.

Entä miksi halusit Tavastialle töihin?

– Tavastia on kokoaan suurempi suunnannäyttäjä, ja sen arvostus sekä merkitys artistien keskuudessa on valtava. Haluan olla osa tätä ekosysteemiä ja antaa oman panokseni elävän musiikin kentälle, koska olen saanut siltä niin paljon itse – ja saan edelleen!

– Toki tavoitteenani on omalla toiminnallani ylläpitää Tavastian legendaarista mainetta ja perintöä. Samalla tietynlainen uudistuminen ja kehittyminen – niin omien kuin asiakkaiden ideoiden ja toiveiden mukaan – on tietenkin täysin oleellista.

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 9/23.

Lisää luettavaa