The Empire Strikes lähettää Roky Ericksonille viestin rajan taa – ensinäytössä edesmennyttä lauluntekijää kunnioittava video

26.11.2019 11:40

Helsinkiläinen The Empire Strikes arvostaa Roky Ericksonia – niinkin paljon, että sävelsi tälle oman nimikkokappaleen. Theme from Roky kunnioittaa toukokuussa menehtynyttä psykerock-suuruutta, ja biisiin tehty musiikkivideo saa tänään ensi-iltansa Soundin sivuilla. Katso yläpuolelta!

Yhtye kertoo tiedotteessa, että ihannetapauksessa Erickson olisi ehtinyt kuulla bändin tribuutin vielä tämän maailman kamaralla. Toisaalta kappaleen teemaan sopii, että se on eräänlainen viesti rajan tuolle puolen.

”Väliaikaisuuden ja loputtomuuden teemojahan tässä pyöritellään. Että kun kaikki on tavalla tai toisella väliaikaista, niin onko se surun vai riemun asia. Ja tarkoittaako se, että mikään ei kestä, vai että kaikki kestää aikansa ja on sinänsä arvokasta”, Tommi Tuoriniemi kirjoittaa.

Musiikkivideossa laulua somistetaan marraskuisen melankolisilla sävyillä. Kitaristi Topi Tarkin visio laulun tarinasta saatiin purkkiin parin syksyisen päivän aikana, yhtye kertoo.

”Kaikki tiet vievät Urho Kekkosen kadulle, kuten niin kovin usein elämässä”, Tarkki sanoo.

Lisää luettavaa