Pietarin Spektaakkeli lähtee viisukilpaan jalat maassa – lue bändin nokkamiehen haastattelu

Vuoden 2016 Uuden musiikin kilpailussa mukana oleva yhtye haluaa saada ihmiset uskomaan rakkauteen.

Pietarin Spektaakkeli. Kuva: Saara Mansikkamäki

Rytmimusiikin tyylillisessä sekamelskassa luontevasti uiskenteleva Pietarin Spektaakkeli on rap-artistinakin uraa luoneen Pietarin (laulu ja kitara) kipparoima kokoonpano, jossa hänen lisäkseen musisoivat Mitja Tuurala (basso ja taustalaulu) ja Tyko Haapala (rummut). Nakkasimme Uuden musiikin kilpailuun tänä vuonna osaa ottavan yhtyeen nokkamiehelle muutaman kysymyksen.

Terve Pietari! Mistä saitte idean UMK:hon hakeutumisesta? Ette ole kandidaattina ihan sieltä ”viisuosaston” tyypillisimmästä päästä kuitenkaan.

”Nykyinen polittiinen ilmapiri lähinnä masentaa. Me eletään huonoja aikoja.”

Jotenkin mulle tuli vaan mieleen, että pitäiskö pyrkiä. Ehdotin jätkille, ja ne oli että ok, miksei? Siitä tää lähti etenemään. Mun mielestä Stig ja varsinkin Pertti Kurikan Nimipäivät on nostaneet kilpailun niin sanottua uskottavuutta viime vuosina. Mä koen, että mekin poiketaan peruslinjasta ja toivon, että saadaan ääniä musadiggareilta.

Miten tärkeää yhteiskunnallinen ja/tai poliittinen kantaaottavuus on sinulle artistina tai teille yhtyeenä? Miten merkittävä polttoaine tämän päivän Suomessa vallitseva yhteiskunnallisen ilmapiiri on Pietarin Spektaakkelin musiikille? Vaiko merkittävä laisinkaan?

Nykyinen polittiinen ilmapiri lähinnä masentaa. Me eletään huonoja aikoja. Tavallaan pakenen maailmanmenoa musiikkiin. Haluan antaa ihmisille Spektaakkelin biiseillä uskoa rakkauteen ja muita hyviä fiiliksiä niin paljon kuin mahdollista. Luulen, että oma maailmankatsomukseni tulee esiin teksteissä, vaikkei me mikään poliittinen bändi ollakaan. Tulevalla levyllä on kylläkin harvinaisuutena jopa suora puoluepoliittinen kannanotto.

Kenestä kisabiisinne Liian kuuma kertoo?

Se kertoo ujon Suomi-pojan vaikeuksista lähestyä vastakkaista sukupuolta selvin päin.

Miksi juuri Pietarin Spektaakkeli pitäisi lähettää Viisuihin?

– Koska meillä on kovin svengi? En mä ole pettynyt, vaikkei Viisuihin päästäiskään. Tää on silti ollut ittelle pieni voitto ylipäätään, uskaltautua mukaan ja esiintyä telkkarissa. En ois voinut vaikkapa viisi vuotta sitten kuvitellakkaan… Jalat maassa mennään. Olen erittäin tyytyväinen jos päästään Suomen-finaaliin.

UMK16 / Pietarin Spektaakkeli: Liian kuuma

Pietarin Spektaakkelin Rakkauteen-albumi ylsi vuoden 2014 parhaiden kotimaisten kiekkojen listallamme sijalle 8.