Cradle of Filthin keikka houkutteli Tavastialle myös Ville Valon ja Jussi 69:n – näin ilta eteni

Cradle of Filth, Wednesday 13, Sick n' Beautiful / Tavastia, Helsinki / 18.2.2024
19.2.2024 15:09

Brittiläisen Cradle of Filthin kolmen keikan mittainen Suomen-rundi päättyi 18. helmikuuta Helsingin Tavastialle. Aikaisemmin orkesteri oli ennättänyt kiertuekavereidensa Wednesday 13:n ja Sick n’ Beautifulin kera Tampereen Pakkahuoneelle ja Seinäjoen Rytmikorjaamolle, ja kesällä orkesterin voi vielä nähdä kertaalleen 2.8.2024 Porispere-festareilla. Hyvin näyttää Dani Filthin säveltaide löytävän kuulijoita Suomen kamaralta!

Kuvaaja Jussi Talvitie vieraili Tavastialla katsomassa, miten äärimetalliveteraani iltapuhteestaan selvisi. Alempaa voi katsoa miehen kameraan tarttuneet otokset sekä lukea miehen huomioita konsertin tiimellyksestä. Minkähänlaiset jatkot on jossain päin Helsinkiä järjestetty, kun kotimaisia rocktähtiäkin oli paikalle eksynyt livemenoa ihmettelemään?

Jussi Talvitie:
”Tavastia oli loppuunmyyty. Kuulijakunta koostui voittopuolisesti nelikymppisistä kuulijoista, joskin eturivissä näkyi ilahduttavasti myös laaja joukko nuorempia faneja. Varsinkin Wednesday 13 iski yleisöön saaden kuulijat laulamaan niin Murderdollsia kuin Billy Idoliakin.

⁠Sick n’ Beautifullin jäsenistä laulaja Herma ja rumpali Evey kiertelivät oman keikkansa jälkeen katsomossa näyttävissä esiintymisasuissaan. Näyttävästi pukeutuneet (ja maalatut) muusikot saivat nauttia illan annista aivan kuten muutkin katsojat. Suomalaiset osasivat jälleen antaa artisteille omaa tilaa. 

Suurin osa yleisöstä oli saapunut katsomaan nimenomaan Cradle of Filthiä, tosin osa katsojista oli selkeästi kovia Murderdolls-faneja, joille illan pääesiintyjä oli vain plussaa. Cradlen keikka oli taattua laatua, ei sen enempää ei sen vähempää. ⁠Paremmin yhtyeen musiikki toimii Tavastialla kuin kesäauringossa ulkona, kuten vaikkapa Turun Knottfestissä taannoin. Yhtyeen jäsenille alkaa hiipiä ikävuosia mittariin – Dani Filth täytti viime heinäkuussa jo 50 vuotta – mutta eipä tuo fanikuntaa näytä haittaavan.

Nymphetamine (Fix) -klassikon aikana Ville Valo ja Jussi 69 ilmaantuivat katsomaan keikkaa lavan sivusta invapaikkojen vierestä. Jussi 69 oli ollut jo aiemmin paikalla, mutta mies lähti kertaalleen Wednesday 13:n matkaan tämän suunnattua keikan jälkeen Helsingin yöhön. Valo ja Jussi vaikuttivat hyväntuulisilta ja poseerasivat auliisti niille parille fanille, jotka havaitsivat herrojen seisovan baarin puolella.”

Cradle of Filth

Wednesday 13

Sick n’ Beautiful

Lisää luettavaa