Koti-Viikate-Teollisuus | 5.12.2012 Hämeenlinna, Sirkus

6.12.2012 13:18
VAROITUS: teksti ja kuvat sisältävät juonipaljastuksia! Kotiteollisuuden ja Viikatteen taiteilijoista (yllättäen) koostuva Koti-Viikate-Teollisuus starttasi neljän keikan kiertueensa, tai Jouni Hynystä lainaten "kiertueensa", Hämeenlinnan Sirkuksesta keskiviikkona 4. joulukuuta.

VAROITUS: teksti ja kuvat sisältävät juonipaljastuksia!

Kotiteollisuuden ja Viikatteen taiteilijoista (yllättäen) koostuva Koti-Viikate-Teollisuus starttasi neljän keikan kiertueensa, tai Jouni Hynystä lainaten ”kiertueensa”, Hämeenlinnan Sirkuksesta keskiviikkona 5. joulukuuta.

Muutaman minuutin yli kolmen tunnin mittainen iltama käynnistyi heti ovien auettua kello kahdenkymmenenyhden korvilla Stam1nan Antti Hyyrysen (tai siis Monica Petterssonin) ja joulupukin toimesta. Nämä kaksi hahmoa nimittäin jakoivat paikalle ilmestyneelle runsaslukuiselle kansanosalle arvontalipukkeita niin sanotusti hartiavoimin ja kaksin käsin – ja parempi niin, sillä arvontalappusina käytettyjä joulukortteja on kuulemma painettu kymmenentuhatta kappaletta. Joltakin taisi jossakin kohdassa unohtua, ettei Hartwall Areenaa sittenkään buukattu tätä ”joulurundia” varten.

Eipä kulunut juuri aikaakaan, kun illan suvereeni seremoniamestari Zaani jo kiipesi lavalle stand upin merkeissä, kutsuen estradille pian toisenkin alan ammattilaisen eli Niko Kivelän. Kohta saivatkin mummot sun muut kummajaiset kuulla kunniansa. Yleisöä nauratti niin perkeleesti.

Ensimmäinen stand up -osuus päättyi arvontaan. Kolikko näytti taas voimansa ja Viikate nappasi itselleen halutun avausvuoron. Hynynen ja Kotiteollisuus-basisti Janne Hongisto joutuivat siis hieman hillitsemään alkoholin himoaan – rumpali Jari Sinkkonenhan taas tyytyi koko iltaakin ajatellen vesilinjaan. Kyllä vain, uskokaa tai älkää.

Viikatteen tyylikkään 45-minuuttisen jälkeen stand up -miehet ottivat lavan taas haltuunsa ja tekniikka pääsi taustalle valmistelemaan Kotiteollisuuden vuoroa. Reilun puolen tunnin kuluttua Lappeenrannan Hurriganes (plus extrahahmot eli kitaristi Miitri Aaltonen ja taustalaulaja / oikeiston pää-äänenkannattaja Janne Hynynen) nousikin jo lavalle.

Sotakoira II -albumin materiaalin hyllylle vaihteeksi laittaneen KT:n kolmen vartin setti koostui hyvinkin hittipitoisesta materiaalista ja ratkaisu tuntui maistuvan varsin mainiosti Sirkuksen täyttäneelle pikkujouluhenkiselle hämeenlinnalaisyleisölle. Hynynen myös huomautti, että ”tänään ei juuri vittuilla lavalta käsin, sillä paikalla on myös sen alan paremmin hallitsevia ammatilaisia”. Konsertin päätteeksi Zaani ja Antti ”Monica Pettersson” Hyyrynen arpoivat vielä illan voittopaketit.

Grande finale? Keinotekoisen lumituiskun keskellä soittanut yhdeksänhenkinen Koti-Viikate-Teollisuus tarjosi maailman ensi-illan Adventti-singlekappaleesta (okei, ehkä se vaatii vielä pari treenikertaa…) ja kaksi jouluista finaalinumeroa eli Manan Manalta lainatut Maria Magdalena (laulussa Kalle Virtanen ) ja Kuolla elävänä (laulussa Jouni Hynynen).

”Kylmiltään aika hyvä suoritus – tai siis aivan perkeleen hyvä”, Hynynen tuumi iltaman jälkeen.

”Seuraavaksi pitäisi toimittaa Lahdessa – mitähän siitäkin tulee”, Virtanen puolestaan toppuutteli.

Lahden lisäksi joulupiparia on tarjoaa myös Helsingin The Circuksessa 7.12. ja Jyväskylän Lutakossa 8.12.

Lisää luettavaa