Kuvagalleria: Helloweenin spektaakkeli lämmitti vanhan fanin sydäntä – laulaja Michael Kiskelle illasta muodostui kiirastuli

1.12.2017 18:35

Helloween
Helsingin Jäähalli
30.11.2017

Teksti ja kuvat: Saku Schildt

Helsingin vanha jäähalli täyttyi vanhan liiton metalliyleisöstä, kun Helloween saapui kaupunkiin. Black Box -formaattiin puettu halli oli tupaten täynnä yleisöä, joka oli 30 vuotta sitten tempautunut melodisen metallin vietäväksi Keeper of the Seven Keys -tuplan myötä. Tieto siitä, että entisaikojen kultakurkku Michael Kiske ja perustajajäsen Kai Hansen liittyisivät juhlakiertueen miehitykseen, sai liikkeelle nekin, jotka eivät ole orkesterin tekemisiä enää vuosiin seuranneet.

Usean tunnin mittaiseksi venynyt keikka täytti varmasti nostalgiannälkäisen yleisöt toiveet. Bändin miehistönvaihdokset eivät ole sujuneet aina nätisti, mutta juhlakiertueellaan yhtye esiintyi korostetun veljellisesti – vanhat riidat ovat ollutta ja mennyttä, bändin lavaolemus kertoi.

Siitä ei ole täyttä varmuutta, miten paljon laulaja Kiske keikasta nautti. Miesparka harmitteli useaan otteeseen, miten hänen lauluäänensä on äärirajoilla, ja keikan loppua kohti alkoi miehen komeissa kiekaisuissa kuulua yhä selvemmin säröä. Uljaasti laulaja hommastaan selviytyi joka tapauksessa.

Konsertista on luvassa myöhemmin kattavampi Henri Eerolan reportaasi, mutta katsokaa nyt tästä ensi alkuun kuvallista antia paikan päältä. Yhtyeen settilista on lisätty kuvagallerian alapuolelle. Kiitos, Helloween, ja tervetuloa ensi kesänä takaisin!

Settilista:

Halloween
Dr. Stein
I’m Alive
If I Could Fly
Are You Metal
Rise & Fall
Thunder
Perfect Gentleman
Kai Medley: Starlight, Judas, Heavy Metal Is the Law, mitä näitä nyt oli
Forever and One
A Tale That Wasn’t Right
I Can
Little Time
Why
Sole Survivor
Power
How Many Tears
Eagle Fly Free
Keeper of the Seven Keys
Future World
I Want Out

Lisää luettavaa