Kuvagalleria: Opeth ja The Vintage Caravan keikalla Brysselissä

Belgian-kirjeenvaihtajamme Marko Säynekoski kävi kameransa kanssa katsastamassa pian Suomeen saapuvan Opethin sekä islantilaisen The Vintage Caravanin keikkakunnon.
8.11.2019 19:49

Opeth ja yhtyeen levy-yhtiökaveri The Vintage Caravan poikkesivat Euroopan-kiertueellaan Brysselin Ancienne Belgiquessa keskiviikkoiltana 6.11. ja esiintyivät loppuunmyydylle salille. Opeth päättää kiertueensa Suomeen tammikuun 15. päivä.

Opeth ei juuri lavalla hötkyile, ei tälläkään kertaa, mutta islantilainen Vintage Caravan huolehti liikunnan iloista senkin edestä. Nuoret miehet antoivat musiikin virrata lävitseen, kun taas illan pääesiintyjä keskittyi ainoastaan soittamiseen eikä juuri sijoiltaan liikkunut. Ilman valoshow’ta ja takaseinällä pyörineitä videoita konsertin visuaalinen anti olisi jäänyt laihanlaiseksi, mutta lopputulos kutkutteli näköhermoja mukavasti.

Opethin nokkamies Mikael Åkerfeldt innostui aina välillä juttelemaan pitkätkin pätkät yleisön kanssa ja oli jossakin välissä aistivinaan, että ihmiset haluaisivat bändin soittavan pelkkiä klassikoita. Tästä seurasi pätkä Judas Priestin Head It Out To The Highwayn ja Deep Purplen Smoke On The Waterin alkuriffejä. 

Bändi esitti myös vanhempaa tuotantoaan death metalin aikakaudelta, tai forest metalin, kuten Åkerfeldt itse bändin vanhaa tyyliä kutsui. Pääosin hän lauloi englanniksi, mutta uudelta levyltä – tai levyiltä – kuultiin myös ruotsinkielisiä versioita. 

Kokonaisuutena illan taiteellinen anti oli erinomainen, eikä visuaalisessakaan puolessa ollut moittimista. Ikävää tosin, että kosketinsoittaja ja rytmiryhmä jäivät lähes näkymättömiin valomeren jalkoihin.

Teksti ja kuvat: Marko Säynekoski

Opeth

The Vintage Caravan

Lisää luettavaa