Kuvagalleria: Suomimetallia areenaluokassa | Sakara Tour, Holiday Club Saimaa Arena 9.4.2016

Ensimmäinen Sakara Tour järjestettiin 10 vuotta sitten. Tuolloin Mokoma, Stam1na ja Rytmihäiriö kiersivät keskisuurilla klubeilla seitsemän keikan verran.

Tänä vuonna Mokoma ja Stam1na ottivat kyytiinsä Diablon ja lähtivät astetta isommille tatamille pyörimään. Kiertue alkoi lauantaina 9. huhtikuuta Lappeenrannasta, jossa loppuunmyydyllä Holiday Club Saimaa Arenalla metallijuhliin osallistui 1 700 henkeä.

Väenpaljoudesta huolimatta suuremmilta ruuhkilta ihme kyllä vältyttiin, erityisesti poistuminen narikan kautta sujui vaivatta. Anniskelualue oli fiksusti rajattu ja sallitulla puolella oli lisäksi vesi- ja limupiste alaikäisille ja muutakin kuin alkoholia kroppaansa janoaville.

Paitakojun sijaintia sen sijaan ei oltu mietitty aivan loppuun asti, kuten eräskin konserttikävijä harmitteli tapahtuman Facebook-sivuilla: merkkaritiski oli pystytetty anniskelualueelle. Kaikilla alaikäisillä kun ei välttämättä ole niitä vanhempiaan mukana, joten siinä tapauksessa jäi rievut ja rätit hankkimatta.

Musiikki oli kuitenkin pääasia ja sekä Diablo, Mokoma että Stam1na toimittivat. Isot lavat eivät ole tyystin tuntemattomia yhdellekään kolmikosta, joten lava otettiin haltuun varmasti. Kuitenkin aavistuksen varovaisesti ehkä, liekö pientä kiertueen ensimmäisen keikan lisäjännitystä housuissa.

Viivan alle jäävä lopputulema oli kuitenkin reilusti plussan puolella, eikä kukaan varmasti poistunut yöhön mieli maassa.

Sakara Tour jatkuu 16. huhtikuuta Espoon Metro Areenalla ja päättyy 30. huhtikuuta Oulun Energia Areenalla.