Livearvio: Rock’n’roll asuu täällä – The 69 Eyes sähköisti tunnelman Tampereen Yo-talolla

Vilja Vainio

The 69 Eyes
Yo-talo, Tampere
2.2.2018

Teksti: Vilja Vainio

Perjantai-iltana Tampereen Yo-talo täyttyi goottirockin ystävistä. Jo lähes kolmen vuosikymmenen ajan goth’n’rollin ilosanomaa levittänyt The 69 Eyes on edelleen kovassa iskussa ja tarjosi tamperelaisyleisölle tummanpuhuvaa estetiikkaa huokuneen show’n.

Miksauksen kannalta Yo-talo on ilmeisen haastava paikka, sillä ensimmäiset kappaleet jäivät soundien puolesta vaisuiksi. Esimerkiksi Perfect Skin oli ilahduttavaa kuulla livenä, mutta siitä katosi harmittavasti tehojam kun taustalaulu hukkui musiikin alle.

Tilaan sopivat asetukset löytyivät onneksi Stolen Seasonin kohdalla, eikä miksauksessa sen jälkeen ilmennyt ongelmia. Stolen Season oli samalla yksi illan parhaimmista vedoista yhdessä Wasting the Dawnin ja Betty Bluen kanssa.

Vaikka yhtye laittoi musiikillisesti kaiken peliin, oli sen lavaesiintyminen hillittyä ja tyylikästä. Esimerkiksi Jyrki69 pysytteli suurimman osan ajasta lähellä mikkitelinettä, mutta antautui välillä myös musiikin vietäväksi hyppien ja tanssien ympäri lavaa kuin transsissa. Sen suurempia sirkustemppuja ei show olisi kaivannutkaan, sillä bändin karismaattinen lavailme piti yleisön otteessaan aina keikan alusta loppuun.

Alun vaikeuksien jälkeen tunnelma nousi samaa tahtia kuin keikka eteni. Tapahtuma ei ollut loppuunmyyty, mutta se ei menoa haitannut – päinvastoin. Keikkapaikkana Yo-talo on mukavan intiimi, ja paikalle olivat selvästi löytäneet nimenomaan vannoutuneet fanit, sillä tunnelma yleisössä oli vastaanottavainen ja rento. Yleisö todella nautti ja eli jokaisessa hetkessä mukana.

Encoren myötä Jyrki69 esitteli bändin vielä kerran, kiitti kaikkia paikalle tulleita ja kertoi, että tänä vuonna 69 Eyes täyttää 19 vuotta. Sitä seurasi pieni hiljaisuus ja solistin oma korjaus: ”Siis 29 vuotta”. Yhtyeellä alkaa olla takanaan jo varsin kunnioitettavan mittainen ura.

Tämän jälkeen lähtivät soimaan Betty Blue sekä Dance D’Amour, jotka molemmat olivat todella kovia vetoja. Viimeisenä kappaleena kuultiin vielä Lost Boys, jonka vihoviimeisen Boys-sanan laulamisen solisti jätti yleisön tehtäväksi ja poistui kumartaen lavalta.

Jos illan tunnelman haluaisi tiivistää yhteen lauseeseen, sopisi siihen Jussi69:llä yllä olleen The Riff -baarin mainospaidan selkäteksti: ”Rock’n’Roll lives here”.

Settilista:

Framed in Blood
Forever More
Perfect Skin
Tonight
Beneath the Blue
Stolen Season
Never Say Die
Jef Fighter Plane
Angel on My Shoulder
Gothic Girl
Wasting the Dawn
Dolce Vita
The Chair
Feel Berlin
Brandon Lee

Encore:
Betty Blue
Dance D’Amour
Lost Boys