Taitava ja viettelevä Måneskin villitsi Provinssissa – Katso kuvat yhtyeen ensimmäiseltä Suomen-keikalta

Måneskin / Provinssi, Seinäjoki / 27.6.2024
29.6.2024 12:39

Måneskin on paiskinut euroviisumenestyksensä jälkeen hartiavoimin töitä saadakseen jalansijaa Euroopan ja Yhdysvaltain musiikkikentiltä, ja tiivis keikkatahti näkyy ja kuuluu yhtyeen soitossa. Provinssissa lavalle nousi itsevarma, taitava ja viettelevä bändi, joka osoitti täyttävänsä helposti päivän pääesiintyjän saappaat.

Laulaja Damiano David on keulakuva luojan armosta – riettaalla tavalla karismaattinen esiintyjä, jonka sanoituksia ei tarvitse ymmärtää hahmottaakseen, että kaverilla on tuhmuuksia mielessä. Basisti Victoria De Angelis ja rumpali Ethan Torchio muodostavat tiukan rytmiryhmän, ja erityisesti De Angelis ansaitsee tunnustusta jämäkästä soittotatsistaan. Näyttävä ja tyylikäs soittaja hoiti basson lisäksi käytännössä rytmikitaristin tonttia.

Motkottamista löytyi lähinnä kitaristi Thomas Raggista, joka sai paljon tilaa sooloilleen, mutta joka ei vielä kovin kummoiseksi kitarasankariksi yllä. Rapeita riffejä miehen arsenaalista kyllä löytyy.

Måneskin sai mahdutettua settiinsä ilahduttavan monta radiohittiä, jotka kirvoittivat yleisöstä yhteislaulua. Mikäli orkesterin sävellyskynä pysyy yhtä terävänä jatkossakin, bändistä voi kehittyä todella iso peluri ikääntyvälle rockkentälle. Hieno keikka, toivottavasti tulevat pian uudestaan!

Teksti: Saku Schildt, kuvat: Jussi Talvitie

Lisää luettavaa