AGENTS & VESA HAAJA: On Stage/In Studio

AGENTS & VESA HAAJA
On Stage/In Studio
Ratas

Kun asiaa ajattelee jälkiviisaasti, on ehkä ollut Agentsin onni, että yhtyeen solistit ovat vaihtuneet. Siitä huolimatta, että kaikki heistä (Badding, Sorsakoski, Kääriäinen) ovat olleet ainutlaatuisia. Sillä kukapa jaksaisi vuosikymmenestä toiseen katsella saman ikääntyvän rasvatukan naamaa.

Jossain vaiheessa tapahtuu väistämättä arvonalennus ja suosion hiipuminen. Agents on päivittänyt ilmettään tasaisin väliajoin ja pysynyt siksi kiinnostavana ja otsikoissa. Uudistusmielisyys kun ei muutoin ole Agentsin juttu. Päinvastoin, mitä vanhemmasta historiankertauksesta on kyse, sitä vuolaammat nostalgian kyyneleet se saa yleisössä aikaan.

On Stage/In Studio on Agents-faneille houkutteleva hankinta. Levy sisältää 18 biisiä studio- ja liveäänitteitä sekä dvd:n, joka sisältää cd:n biisit liikkuvan kuvan kera ynnä dokumentin, jolla uutta solistia Vesa Haajaa ajetaan sisään orkkaan. Äänilevyllä on kaksi tänä vuonna nauhoitettua uutta singleä. Kunhan palaan takaisin on svengaava käännösversio The Renegadesin beat-helmi Things Will Be Allrightista. Ikäväni on italialaista alkuperää oleva mollijollotus, jonka on levyttänyt ensi kerran suomeksi 1958 Olavi Virta nimellä Ikävöivän laulu.

Ylisummaan kappalevalinnat ovat turhan mielikuvituksettomia. Kuka tarvitsee uutta studioversiota Apachesta?