ALIMO & CONTROL: This Is… Beats And Styles

ALIMO & CONTROL
This Is... Beats And Styles
Sony

Drum'n'bassin suomalaisena etujoukkona tunnetut DJ:t Alimo & Control sanovat Beats and Styles -nimikkeensä alla yhdistelevänsä eri tyylejä uudeksi soundiksi. Tällä näytöllä väite on yliammuttu. Tyylejä niputetaan, mutta ei uraauurtavasti. Kovin hanakasti tartutaan juuri niihin tutuimpiin elementteihin. Vapaasta underground-otteesta on siirrytty ärsyttävän innokkaasti MTV-siistiin overgroundiin. Tiliä ehkä tulee, mutta sehän ei laatua takaa.

Apulanta-Tonin, Bomfunk-Reinon (B.O.Dubb) ja Charles "Max'C/Mr. Matrix" Salterin vierailema Dynamite on kuulemma jo "smash hit". Tylsääkin tylsempi junttaus on oman aikansa teinipurkkaa, joka varmuudeksi lainaakin Sweetiä. Salter tosin on oikeasti sielukas laulaja, kuten swing beat/R&B-henkinen Spread Love todistaa. Sen rinnalle parhaimmistoon kuuluvat Hosnin (Cool Sheiks) arabilaulun ja tablojen kohottama Too Ruud sekä voodoo-rummuilla käynnistyvä ja primitiivistä synttykuvioa toistava Fifth Element of Hip Hop, vaikka siinäkin Zulu Nationin Supa TC IZ:n hienoa tietosaarnaa vesitetään aivan liian helpolla disco-luupilla.

Papa Deen roots-karisma ja lämmin ääni kantavat paria piisiä. Miaran vokalisoima Take Control breikkaa "ihan kivasti" ja Kallaghanin Happy on tämän päivän tyypillistä R&B-liteä. Vika ei ole solisteissa. Musiikillisissa ratkaisuissa on jännittävä kokeilu, ja drum'n'basskin, kovin vähissä.