AMY MACDONALD: Life In A Beautiful Light

AMY MACDONALD
Life In A Beautiful Light
Melodramatic

Amy Macdonaldin kolmas albumi käynnistyy Yhdysvaltain kansallislaulusämplellä, mutta laulaessaan hän antaa skotlantilaisuutensa kuulua yhtä rehevästi kuin Lauri Tähkä pohjalaisuutensa.

Viiden vuoden takaisella debyytillä läpimurron tehnyt laulaja-lauluntekijä luo kolmannellaan sujuvaa radiopoppia. Life In A Beautiful Lightin leimallisimpia piirteitä ovat biisien vaivattomuus ja Amy Macdonaldin loputon positiivisuus. 4th Of July soi pontevasti jousineen ja brasseineen ja niukemmaksi sovitettu Slow It Down iskee yhtä lujaa.

Levyn täydellisin hitti on kuitenkin nimiraita, joka kiteyttää Amy Macdonaldin nuoruuden palon ja myönteisyyden. Macdonald todellakin näkee elämän kauniissa valossa: “Cos the sun always shines everywhere I go.” Human Spirit puolestaan vakuuttaa, että kaikista pudotetuista pommeista ja käydyistä sodista huolimatta ihmisyys on sittenkin elossa ja voi hyvin. Across The Nilen U2-sukuinen kitara ja The Green And The Bluen lähes kansanmusiikillisella tavalla ylväs melodiakulku ovat lievät poikkeamat levyn tasaisen tehokkaaksi työstetyssä materiaalissa.

Vaikka Amy Macdonald The Game -kappaleella kokeekin olevansa eksyksissä kuuluisuuden pelissä, niin hän ei anna sen latistaa ylitsepursuavaa innostuneisuuttaan.