ANCARA: Beyond The Dark

ANCARA
Beyond The Dark
High And Loud

Ancara on saanut demopuolellakin osakseen sekä kritiikkiä että kiittävää palautetta. Beyond The Dark on yhtyeen toinen virallinen pitkäsoitto, vaikka sen historia ulottuukin kauas. Vielä demoaikoina se sai moitteita kokonaisuudenhallinnan puutteesta, mutta ilmeisesti neuvosta on otettu vaari, sillä tuoreella kiekolla lastentaudeista ei ole tietoakaan.

Kasariheviin nojautuminen ei ole järin helppoa maailmassa, jossa vaaditaan jatkuvaa uudistumista. Tasapainoilu omaperäisyyden ja perinteiden noudattamisen välillä tuntuu olevan Ancaralla hyvin tasapainossa. Vaikka tuoreen levyn voi ensiksi helposti leimata vanhan toistoksi, ajan kanssa sävellyksistä alkaa paljastua piirteitä, joiden ansiosta Ancaran biisit avaavat uusiakin ovia heavyn maailmaan ja esittelevät bändin sittenkin pikkuisen erilaisena.

Välillä Ancara lähestyy jopa sellaisia keinoja, jotka pistävät miettimään niiden oikeutusta, mutta liika puritaanisuus on aina pahasta. Pikemmin Ancara on nähtävä avomielisenä yhtyeenä, joka uskaltaa antaa mahdollisuuden näennäisesti hullummillekin ideoille. Nekin näköjään pystyy valjastamaan hedelmälliseen hyötykäyttöön.