ANCARA: Chasing Shadows

ANCARA
Chasing Shadows
DKS Music

Ancara on perinteisesti ollut kallellaan kasarihevin puolelle. Bändi on hallinnut hyvin tyylille ominaiset piirteet kyeten silti antamaan genrelle jotain uuttakin itsestään.

Ancaran kolmas pitkäsoitto on edelleen kasarityyppinen, mutta liekö tuottaja Hiili Hiilesmaan ansiota, että tänään yhtye kuulostaa reilusti rockhenkisemmältä. Tätä tukee myös levyn tuotanto, jossa on kartettu äärimmilleen vietyä biisien paisuttelua ja pikemminkin korostettu yhtyeen läsnäolon tuntua. Samalla bändi alleviivaa sävellystensä vahvuuksia ja etenkin pienten sovituksellisten nyanssien merkitystä sekä toimivuutta kokonaisuutta silmälläpitäen.

Chasing Shadows on sujuva ja jossain mielessä myös helposti omaksuttava levy. Silti bändi on saanut sävellyksiinsä syvyysvaikutelmaa, jonka johdosta kappaleet kestävät kuuntelua siitäkin huolimatta, että ne eivät ihan klassikkoainesta edusta. Ancara näytti jo demopalstavierailuillaan, että sen sävellyskynä on ollut hyvin teroitettuna jo uran ensiaskeleilla ja tässä suhteessa yhtye pitää edelleen laadusta kiinni.