ANNIE: Anniemal

ANNIE
Anniemal
679 Recordings

Norjalainen Annie Strand on tee se itse -diskotähti, jonka musiikki sijoittuu suunnilleen mainstreamin ja marginaalin puoliväliin. Kylien levyttäminä Anniemalin kappaleet olisivat niitä kummallisia albumiraitoja, mutta vaikkapa Warp Recordsin äkkiväärässä katalogissa silkkaa purkkaa. Annien The Greatest Hit -single, joka sämplää Madonnan Holiday-hittiä, on villinnyt diskokansaa jo muutaman vuoden ajan.

Annien ääni on ohut ja sokerinen, ei erityisen tunnistettava tai persoonallinen. Vaikka se onkin omalla tavallaan varsin viehättävä, se ei jaksa kantaa kokonaista albumia. Siksi huomio kiinnittyy nopeasti levyn tuotantoon, josta vastaavat brittiläinen Richard X, norjalainen Röyksopp sekä Kallion kansainvälinen playboy Timo Kaukolampi, jonka kakkupala on muhkea – kolme neljännestä albumin materiaalista.

On huippuhienoa huomata, että albumin parhaat raidat ovat yhtä poikkeusta lukuun ottamatta Kaukolammen tuottamia. Tuo poikkeus on Röyksoppin ilman syntetisaattoreita rakentama Heartbeat, jonka soundimallin täytyy olla suoraan Phoenixin United-esikoiselta. Timon ja Annien yhteistöistä hienoin on polveileva Come Together, jossa vilahtaa viitteitä Op:l Bastardsin tuotantoon ja joka vihjaa, että halutessaan pari olisi voinut heittäytyä useamminkin huuruisen diskoprogen huomaan.