ARTTU WISKARI: Sirpaleet

ARTTU WISKARI
Sirpaleet
Warner

Leevi & The Leavings -covereita keikoilla soittava Leewings oli huono idea. Gösta Sundqvistin kuoleman jälkeen yhtyeen entisten jäsenten perustama Leavings-orkesteri oli karmaiseva osoitus tilannetajun pettämisestä. Arttu Wiskarin Sirpaleet on rikos ihmisyyttä vastaan.

Kyse ei ole vain siitä, että säveltäjä-sanoittaja Janne Rintala on omin luvin lainannut kokonaisia kappaleita Leevi & The Leavingsin tuotannosta, vaan uskomattomasta tyylitajun puutteesta. Sirpaleet on kuin hyvän maun puutteelle pystytetty monumentti. Kiusallisinta on kuulla kuinka biisejä vohkiessa ei ole ymmärretty niiden luonnetta tai sisältöä. Leikkisyys ei auta, kun empatia puuttuu. Ei naurata äijäväännös PMMP:n Matkalaulusta (Pistokeikka Kalajoelle) eikä isomunaisesta nörtistä kertova Pikkujättiläinen.

Kappaleiden fokus on järjestelmällisesti hukassa, kun ei osata päättää (tai vain osata) keskitytäänkö ajankuvaan vai tarinaan. Mikä on samantekevää, koska tekniset puutteet teksteissä vievät suurimman huomion.

Wiskarille ei jää tällä levyllä muuta roolia kuin tulkita kapealla äänialallaan, vailla mitään tunteita, hänelle kirjoitetut kappaleet.