Arvio: Aikakauteen tunnollisesti sopivan lyhytjännitteinen – Slowthai toimii genrerajoista piittaamattomassa sarjassaan

Arvio julkaistu Soundissa 4/2023.
Kirjoittanut: Artturi Siromaa.

Arvio

Slowthai
Ugly
Method Music

Artistinimellä Slowthai tunnettu brittiläinen Tyron Kaymone Frampton sekoittelee kolmannella levyllään ajallemme tunnollisesti punkia, hiphopia ja grimea. Vastineita voisi hakea vaikkapa Viagra Boysin, Idlesin ja Fontaines DC:n kaltaisista yhtyeistä. Kappaleiden tyylit vaihtelevat laajalla skaalalla perinteisemmästä rap-ilmaisusta läpitunkeviin elekronisen musiikin pläjäyksiin. Punk- ja vaihtoehtorockjuuret pysyvät vähintään taustalla läpi levyn.

Levy alkaa itsereflektoivalla aggressiivissävytteisellä terapiakeskustelulla Yum-kappaleen muodossa. Toisiinsa nivoutuvissa Happy- ja Ugly-kappaleissa kertsit menevät samalla kaavalla. Happy toimii hienosti, mutta nimibiisi junnaa fillerimäisesti paikoillaan ja on levyn heikoimpia. Tosin perinteikkäämpi rap (Fuck It Puppet) ja laulua hyödyntävät alt-raidat (Never Again, Feel Good) toimivat hienosti.

Kahdentoista kappaleen mitta on auttamatta liian pitkä. Välimatkaa Yum-paatoksesta brittipop-Sooneriin on reippaasti. Toisaalta koko diversiteetissään Ugly toimii omalaatuisena genrerajoja ylittävänä pakettina omassa sarjassaan.

Lisää luettavaa