Arvio: Aurinko ei paista aina Kaliforniassakaan – Death Valley Girlsin järkähtämättömyys vaatii kuulijalta turhan paljon

Arvio julkaistu Soundissa 3/2023.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

Death Valley Girls
Islands In The Sky
Suicide Squeeze

Los Angelesissa vuosikymmen sitten perustetun garage- ja punk-juurisen Death Valley Girlsin tuotanto on osaltaan todistanut, että kalifornialaisen rockin ei välttämättä tarvitse olla erityisen valoisaa. Neljännellä varsinaisella albumillaan bändi liikkuu päävastuullisen biisintekijänsä ja laulusolistinsa Bonnie Bloomgardenin johdolla omanlaisessaan psykedelis-kosmisessa soundimaailmassa.

California Mountain Shaken kurottauduttua kuolemanlaaksostaan Islands In The Sky hakee Magic Powersille ja liki popahtavalle nimiraidalleen The Velvet Undergroundille ja The Jesus And Mary Chainille ominaista rytmistä järkähtämättömyyttä. Urkuvetoisena jähmeästi etenevä ja saksofonilla väritetty Sunday saa lopulta vauhdikkaan kliimaksinsa, ja Watch The Sky rullaa avaruudellisesti kuin Hawkwindin Silver Machine -klassikko. Levyn iskevimmällä kappaleella What Are The Odds Death Valley Girls lähettää terveiset Madonnalle ja tämän Material Girlille. Bonnie Bloomgardenin mukaan elämme tänään pikemminkin simuloitujen tyttöjen simuloidussa maailmassa.

Islands In The Sky on levy, jonka sinänsä rohkea mutta etenkin laulusoundia sabotoiva tuotanto lähinnä vieraannuttaa ja alentaa ikävästi albumin nautittavuutta.

Lisää luettavaa