Arvio: Deathcorea omasta tahdosta – Suicide Silence palasi harhapoluiltaan tuomisinaan bändin paras levy

Arvio julkaistu Soundissa 3/2023.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Suicide Silence
Remember... You Must Die
Century Media

Kalifornialaisen deathcorebändin Suicide Silencen vuoden 2017 bändin nimeä kantanut levy sai hirveän määrän kuraa niskaansa niin faneilta kuin kriitikoiltakin. Alkuperäinen laulaja Mitch Lucker oli kuollut moottoripyöräonnettomuudessa vuonna 2012 ja comeback-levyllään bändi päätti äänittää uuden laulajansa Eddie Hermidan ja Korn-tuottaja Ross Robinsonin kanssa levyllisen nu metalia.

Se ei faneja miellyttänyt, ja levyn poisvetoa vaatinut adressi keräsi yli 5000 ääntä. Become The Hunterilla (2020) palattiinkin sitten puoliksi pakosta taas vanhoille deathcorejuurille.

Samalla linjalla Remember… You Must Diekin jatkaa, mutta sillä erotuksella, että väsähtäneeseen Become The Hunteriin verrattuna vaikuttaisi vahvasti siltä, että bändi tekee taas deathcorea omasta tahdostaan.

Alkuaikojen vähän kaavamaiseen ilmaisuun verrattuna Remember… You Must Die on seikkailullisempaa ja haastavampaa musiikkia, tuoden paikoin mieleen Panteran The Great Southern Trendkillin häijyimpiä hetkiä ja raskaimpia grooveja, unohtamatta Suicide Silencen tuttua tuplabasarimättöä. Uutta ja vanhaa yhdistävä Remember… You Must Die on bändin tähän mennessä paras levy.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa